Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Közel 1 éve lejárt zero...

Kivancsiskodo123 kérdése:

Közel 1 éve lejárt zero cola-tól lehet bajom?

Figyelt kérdés
Kibontottam, nem tudtam hogy lejárt. Gyanúsan szénsavtalan volt, ízre amúgy semmi baja nem volt mikor beleittam. Ezért megnéztem, és rég le van járva, nem éppen hüvös helyen volt tartva. Megihatom? 1.5L
2021. okt. 18. 05:47
1 2
 1/11 anonim válasza:
18%
300pár forint miatt ne kockáztasd az egészséged. Vegyél újat
2021. okt. 18. 06:05
 2/11 anonim válasza:
9%
Szerintem se idd meg! Ha egy éve lejárt, akkor már sok baktérium felhalmozódhatott benne. Egy cola nem olyan drága, inkább vegyél egy újat.
2021. okt. 18. 06:14
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Komolyan, ide csak fogyatékosak járnak válaszolni? "Kockáztasd az egészséged" meg baktériumfelhalmozódás egy olyan italban, amiről a YouTubeon videók ezrei vannak, hogy kellő idő alatt oldja az állati csontokat :DDDDD

Ne hallgass az ilyen fogalmatlan, konzumerista zombikra, megihatod. De az garantált, hogy az élvezeti értéke már gyenge lesz. Ahogy te is tapasztaltad, az üdítők lejárati ideje nem igazán élelmiszerbiztonsági kérdés, hanem addig tudják átlagos háztartási körülmények közt garantálni, hogy a szénsav ne távozzon.

2021. okt. 18. 06:31
 4/11 anonim válasza:
0%
Ezért lepontozol.. De gáz vagy 3as
2021. okt. 18. 07:08
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Igen, mert a pontozás arra van, hogy egy válasz hasznosságát értékeld. Baromságokat válaszolni nem hasznos.
2021. okt. 18. 07:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen termékek a minőségét megőrzi kategóriába sorolhatók és nem a fogyaszthatóba mint határidő. Tehát kb soha az életben nem romlik meg, csak veszít a minőségéből. Általában nem is a termék romlandó pl mint a méz esetében, hanem a csomagolása.
2021. okt. 18. 09:10
 7/11 anonim válasza:
100%

En egy 26 eve lejart konzervhalat ettem meg es lasd, meg elek.

Amyam szokada, hogy minden hulyeseget megvest a bolhapiacon.

Azota mindig nezem a termekeket feltuntetett datumot.

2021. okt. 18. 09:16
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
6-os, a méz sem romlik meg soha. Maximum idővel megikrásodik.
2021. okt. 18. 09:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Megihatod. Két féle lejárati dátum van, a minőségét megőrzi és a fogyasztható. A kólán az előbbi van, ami azt jelenti, hogy lehet fogyasztani, csak nem lesz már olyan mint újkorában, ahogy azt tapasztaltad. A fogyasztható felirat van a tényleg romlandó élelmiszereken, azokat a jelzett dátum után fogyasztani nem ajánlott.
2021. okt. 18. 09:30
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészítés: bármelyik féle dátum legyen rajta, ha lejárt, boltban nem árusítható.
2021. okt. 18. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!