Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A sárga fürtös körte alakú...

A sárga fürtös körte alakú paradicsom miért sárga?

Figyelt kérdés

Vmi ilyesmi paradicsomról van szó:

[link]

Szóval engem a biológiai része érdekelne, h azért sárga, mert nincs benne likopin, ami egy átlagos paradicsom piros színét adja? Vagy miért?

2010. szept. 1. 20:28
 1/4 Tinusy ***** válasza:

mert így van kihonosítva

am a paradicsom nem kötelezően piros

2010. szept. 3. 19:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Bizony nem kötelező pirosnak lennie!Idén mikor anyukám elültette a palátokat akkor megkérdeztük tőle hogy minek ennyii paradicsom és azt válaszolta hogy:,,Ez nem csak egy fajra paradicsom,ez sárga paradicsom,sárga és körte alakú paradicsom,fekete paradicsom,koktélparadicsom,törpeparadicsom és holland paradicsom!"

Szerinted nem néztük anyukámat hülyének?Utánaolvastam neten hogy ezek miért is ilyenek...azért mert ezek már nem átlagos paradicsomok mert ezek honosítva lettek!Feltalálták őket mint bármi más növényt vagy virágot,pl a liliomot!Abból is eleinte csak fehér színű volt mára már kb 20-30 fajta van ha nem több!

Szóval ez egy honosított feltalált paradicsom!!

Bocsi kicsit hosszúra sikerült:):)

2010. szept. 3. 19:26
 3/4 A kérdező kommentje:
Azt értem én, h létezik ilyen, meg sok féle, csak azt nem értem, h akkor ezekben milyen színanyag van, mert hát nem likopin, mert az a paradicsomnak a piros színt adja.
2010. szept. 3. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is kb 5 félét tettem poharakba. Kiültetés után, néhány meghalt :(

Sárga kerek, elég nagy paradicsom maradt meg. És persze paprika alakú. Piros pici cseresznye, az tavaly elpotyogottból lett. Így is van pár fajta :)

Mi vitamin tartalma van, nem tudom, izlik, és eszem.

Inkább az a kérdés, hogy ivólét, vagy alaposan elfőzve " lekvár " legyen. Esetleg keverjem pl sárga szilvával??

Nem kinevetni ;)

Van már zöld paradicsom lekvár is.

2017. szept. 1. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!