Mit kell tudnom a cékla főzőlevéről?
Láttam, hogy volt már itt egy kérdés, hogy mit lehet vele csinálni, ezért nem ezt kérdeztem, de végül is az én kérdésem is ez, mert mindig sajnálnám kidobni, így most el is raktam és kitaláltam, hogy leönteni rizspelyhet pl, egy-két nap hűtőben és tökre besűrűsödött, nyálkás lett és megijedtem tőle, hogy tán nem jó? Vagy ki mit tud erről?
Angolul azt sem tudom, hogy ezt hogy kéne megkérdeznem az internet népétől...
Tán megromlott...?
Tanult valaki élelmiszermérnökséget vagy -vegyészséget vagy vmi ilyesmit...?
Jól látod, megromlott, most a rízspelyhet is kidobhatod.
Mi volt ezzel a cél?
Közben sikerült körülírnom angolul és megtalálnom a párhuzamot a csicseriborsó főzőlevével, már ha összehasonlítható, mert arról konkrétan tudom, hogy használható tojásfehérje helyett és ez is tojásfehérje-állagú lett...
A kérdés, hogy vajon ez tényleg romlás vagy csak állapotváltozás, ahogy a hűtőben hagyott chiamag vízben is megduzzad és a vizet kocsonyássá teszi, amivel tán még egészségesebb is, vagy a tojásfehérje példájából véve nem kéne nyersen enni...?
Egymásnak full ellentmondó tényeket találok netszerte, ami nem meglepő, ezért kérdezem, hogy van itt olyan is, aki tutira ért hozzá?
Persze azzal is egyetértek, hogy ha egy kis gyanú is merül fel bennem, hogy tán nem kéne megenni, akkor tán nem kéne megennem...
Nem én főztem, hanem az emberem, aki azt állítja, hogy jól megmosta, én meg inkább hiszek neki, vhol azt is olvastam, hogy amennyi maszat a főzővízben van és forrás után fennmarad, annyi egy szeles napon is belemegy az ember szájába ásításkor, tán ez is igaz, ki tudja, mi az igazság?
Tán az, hogy ha egy kis gyanú is merül fel kajával kapcsolatban, hogy tán nem kéne megenni, pláne, ha vannak elmenős terveim, akkor tán nem ilyenkor kéne kísérletezni az emésztőrendszeremmel...?
Oké, kuka, pláne, hogy az üvegemet megfordítva durván le van ragadva az aljára és nem tudom...
...inkább tényleg kidobom a rizspelyhet is... :(
#1 Igen, miért? Rizs céklával és vízzel, csak más halmazállapotban. Nem a cukros rizspehelyre gondoltam, hanem a sima, mindenmentes, natúrra.
#2 A cékla zöldség, nem gyümölcs, a kettőt nem jó keverni. A céklalé meg megint más, az a ledarált cékla zöldség és víz keveréke, nem a főzőléjé!
#3 Kidobtam végül :( , célom a megőrzés volt, kíváncsiság, gondoltam, finom lesz, viszont megijedtem az állagától...
Az üvegben, amelyben eltettem amúgy van még, ráadásul most látom, hogy még nagy buborékok is vannak benne, mint amikor felverjük a tojásfehérjét, de a rizspelyhet leöntve vele tényleg kidobtam...
A főzőlé semmire nem jó. Max még aznap frissen kifőzöd benne a rizst vagy tésztát, akkor lesz egy kis színe, de ennyi.
Ebben a lében sem tápérték, sem vitamin sem semmi intenzív íz nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!