Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nagyon gáz lenne, ha csak...

Nagyon gáz lenne, ha csak hétvégén főznék főtt ételt?

Figyelt kérdés

Gyerekek,oviban,suliban esznek főtt ételt,párom csak este 7-kor ér haza.Arra gondoltam,hogy hét közben csak valami egyszerű-gyors kaját csinálnék vacsorára.Hétvégén meg több fogásos főtt ételt.

Furcsa nekem a gondolat,mert 4 évig itthon voltam,minden nap friss főtt kaját főztem,gyors kajákat nem szoktunk enni.Ti hogy csinálnátok?

Köszi.

2010. szept. 1. 10:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ez a rizses-hús is olcsó, gyors vacsi_:

:

A hagymából a zsiradékon némi pirospaprika hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Enyhén megborsozzuk, sózzuk, beletesszük a pépesített fokhagymát, illetve a darált húst, amelyet kifehérítünk és kevés víz hozzáadásával puhára párolunk. Ízlés szerint szórhatunk bele őrölt köménymagot is.

A rizst megmossuk és leszűrjük. A paradicsom bőrét lenyűzzuk, a paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk őket. Ezt a három alapanyagot, továbbá kevés finomra metélt petrezselymet, összekeverjük a pörkölttel, némileg megsózzuk és beleöntjük egy tűzálló tálba. Felöntjük vízzel úgy, hogy ujjnyira ellepje a keveréket és forró sütőbe toljuk. Lefedve puhára pároljuk.

Készíthetjük maradék pörköltből is.

2010. szept. 1. 17:14
 12/13 anonim ***** válasza:
mióta az eszemet tudom nálunk csak hétvégén van főtt kaja. suliba mindig menzás voltam és msot koliban is. így is van hogy amit vasárnap főz anya az köv. pénteken megvan..
2010. szept. 1. 18:04
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket.

Megoldottam a következőképpen.Hetente 2x főzök 2 napra valót.Szerdán,és szombaton.A maradék 3 napon hideget,vagy melegszendvicset,virslit,sült kolbászt stb.. eszünk.

A lefagyasztás is jó ötlet volt.Ami fagyasztható,és marad belőle az irány a fagyó,amit időnként előveszek.

2010. okt. 25. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!