Nagyon gáz lenne, ha csak hétvégén főznék főtt ételt?
Gyerekek,oviban,suliban esznek főtt ételt,párom csak este 7-kor ér haza.Arra gondoltam,hogy hét közben csak valami egyszerű-gyors kaját csinálnék vacsorára.Hétvégén meg több fogásos főtt ételt.
Furcsa nekem a gondolat,mert 4 évig itthon voltam,minden nap friss főtt kaját főztem,gyors kajákat nem szoktunk enni.Ti hogy csinálnátok?
Köszi.
Ez nálunk mindig "családi" döntés. Általában megbeszéljük, kinek mi jó. Alkalmazkodunk egymáshoz. Csak megszokásból nem jó háztartást vezetni. Bár a biztos pontok jók.
Szerintem jó az elképzelésed.
Köszönöm az ötleteket,persze szoktam tésztát,öntetet,ragukat,krémleveseket főzni vacsorára,amik gyorsan kész vannak.De szívesen veszem még az ötleteket.
A fagyasztott étel tényleg jó...
Az a baj,hogy a párom nagyon igényes,sem pipi fasírtok,sem halrudak nem jöhetnek szóba.Kevés tészta amit megeszünk,pl a mákos-tészta is csak "édesség" nem vacsora....
Baj lenne ha hetente 2x mondjuk bundás kenyér,virsli,rántotta,vagy esetleg még csak felvágott lenne vacsorára?
Gond még az is,hogy nem túl nagy a keret amiből meg kell oldanom az étkezést,és ugye most már ennek nagy részét elviszi a menza is....:(
Tényleg,a lecsókolbászt szeretjük sütve,meg szóba jöhet a melegszendvics is.:)
Úgy látom le kell üljek egy papírral,és elgondolkodni a szóba jöhető ételekről,mert már előre kell vásárolnom legalább 1 hétre...
szia! ha szeretitek a lecsókolbászt, finom melegszendvicskrémet lehet csinálni belőle. megfőzni, ledarálni, utána nyomni a darálóba 2 főtt tojást, kis tejföllel, mustárral, borssal ízesiteni.
csirkemájból is lehet ugyanígy finom pástétomot csinálni,de azt előbb közepes fej hagymán megpárolni.
szintén tojás, tejföl, bors, mustár megy bele, de egy kis majoranna még finomabbá teszi.
üdv.
Köszönöm az ötleteket.
Azért fura nekem,mert eddig minden nap jártam vásárolni.Kitaláltam mit főzök,irány a bolt,aztán megfőztem,és el tudtam pepecselni mindennel.(egyébként nagyon szeretek főzni)
Most még bevásárolni is csak 1-2x tudok majd hetente,úgyhogy tanácstalan vagyok miket készítsek gyorsan,olcsón,változatosan,abból amit otthon találok.
Pláne,hogy a gyerekek már estére nem kívánnak "nehéz ételt".Hmm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!