Mivel cseréltethetném fel a kávét?
Egy közeli ismerősöm sok kávét iszik és nem föltétlen jó neki az állapota miatt. Olyasmi itóka kéne mint a kávé, íze is jó legyen és egészséges is legyen.
Naponta több kávét is megiszik.
Cseréltethetném? Vagyis te akarod az ő nevében (lefordítom: helyette) azt a döntést meghozni, hogy ne kávét igyon, hanem valami mást?
Ez így még akkor sem megy, ha ott vagy mellette, és napi szinten gondozod.
Felnőtt ember, és - hacsak nincs kizáró gondnokság alatt - azt csinál az életével, amit akar. (Mondjuk, - mivel ez nem lényegi kérdés - szerintem, ha kizáró gondnokság alatt van is, arról, hogy a mindenkor nála levő pénzből ő egy presszóban/kávézóban mit vesz meg magának, vagy mit sem - akkor sem dönthet más a gyakorlatban, csakis ő.
Ma már a legtöbb kávézóban - Freiben biztosan tudom, de gondolom, mindenütt másutt, pl. Starbucks-ban is - ha jelzed a baristának, hogy koffeinmentesből kéred a kávét, szemrebbenés nélkül lefőzi neked úgy.
Pont úgy, ahogy étteremben is kihozzák az alkoholmentes sört.
Koffeinmentes kávé vagy
Nestlé caro original
Biopont gabonakávé
A nestlé jobb, viszont Szlovákiában láttam még csak.
Az összes többi ihatatlan számomra.
A teából csak a rooibos koffeinmentes
Pótcselekvés.
Az örökös ivást kiváltó okot kellene megtalálni és hozzá az akaraterejét.
Az, hogy "kávé" az egy elég tág fogalom, milyen erősségű, aztán annak mennyi a mennyisége és annak mennyi az alkalma. Ismerős sztori, végigjártam én is. A koffeinmentes kávé a legszarabb az egészből, mert azt hiszi kávét iszik, de nem kapja meg a szervezet amiért issza. A másik dolog, hogy ugyanúgy megmarad a kávékészítés szertartása és a kávé "szaga". Marketingátverés. Nem fog azzal leszokni soha.
Ami segít, ha pl zacskós 2:1 vagy 3:1-et iszik, de abból már a gyengét, legolcsóbbat. Elmarad a kávékészítési szertartás, aztán minden van abban csak kávé nincs. Vegyen gyógyszertárban koffeintablettát, azzal megint pontosan tudja követni a kkopffeinmennyiséget és még kevesebb lesz a kávékészítési szertartás.
A TV-s kávé reklámok is beindítják a folyamatot, nagyon durván. Ki vannak találva sajnos.
De csak akkor sikerülhet bármi is, ha ő is akarja, ha nem, akkor csak olaj lesz a tűzre és azt fogja mondani, hogy meg akarod mérgezni.
Tea, kakaó, gyümölcsturmix, gyümölcslé.
Én ezeket szoktam inni, felváltva, mert a kávét nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!