Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mivel cseréltethetném fel a...

Mivel cseréltethetném fel a kávét?

Figyelt kérdés

Egy közeli ismerősöm sok kávét iszik és nem föltétlen jó neki az állapota miatt. Olyasmi itóka kéne mint a kávé, íze is jó legyen és egészséges is legyen.

Naponta több kávét is megiszik.

2021. szept. 27. 18:51
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Tea.
2021. szept. 27. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Koffeinmentes kávé vagy macikávé
2021. szept. 27. 19:16
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Zöld tea.
2021. szept. 27. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Koffeinmentes kávé. Gondolom a koffeintartalom az, ami nem egyeztethető össze az állapotával.
2021. szept. 27. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Cseréltethetném? Vagyis te akarod az ő nevében (lefordítom: helyette) azt a döntést meghozni, hogy ne kávét igyon, hanem valami mást?

Ez így még akkor sem megy, ha ott vagy mellette, és napi szinten gondozod.

Felnőtt ember, és - hacsak nincs kizáró gondnokság alatt - azt csinál az életével, amit akar. (Mondjuk, - mivel ez nem lényegi kérdés - szerintem, ha kizáró gondnokság alatt van is, arról, hogy a mindenkor nála levő pénzből ő egy presszóban/kávézóban mit vesz meg magának, vagy mit sem - akkor sem dönthet más a gyakorlatban, csakis ő.

Ma már a legtöbb kávézóban - Freiben biztosan tudom, de gondolom, mindenütt másutt, pl. Starbucks-ban is - ha jelzed a baristának, hogy koffeinmentesből kéred a kávét, szemrebbenés nélkül lefőzi neked úgy.

Pont úgy, ahogy étteremben is kihozzák az alkoholmentes sört.

2021. szept. 27. 20:16
 6/10 anonim ***** válasza:
97%
Mért nem jó neki az "állapota" miatt? Ezt orvos mondta vagy te?
2021. szept. 27. 20:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Koffeinmentes kávé vagy

Nestlé caro original

Biopont gabonakávé

A nestlé jobb, viszont Szlovákiában láttam még csak.

Az összes többi ihatatlan számomra.

A teából csak a rooibos koffeinmentes

2021. szept. 27. 20:21
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

Pótcselekvés.

Az örökös ivást kiváltó okot kellene megtalálni és hozzá az akaraterejét.

Az, hogy "kávé" az egy elég tág fogalom, milyen erősségű, aztán annak mennyi a mennyisége és annak mennyi az alkalma. Ismerős sztori, végigjártam én is. A koffeinmentes kávé a legszarabb az egészből, mert azt hiszi kávét iszik, de nem kapja meg a szervezet amiért issza. A másik dolog, hogy ugyanúgy megmarad a kávékészítés szertartása és a kávé "szaga". Marketingátverés. Nem fog azzal leszokni soha.

Ami segít, ha pl zacskós 2:1 vagy 3:1-et iszik, de abból már a gyengét, legolcsóbbat. Elmarad a kávékészítési szertartás, aztán minden van abban csak kávé nincs. Vegyen gyógyszertárban koffeintablettát, azzal megint pontosan tudja követni a kkopffeinmennyiséget és még kevesebb lesz a kávékészítési szertartás.

A TV-s kávé reklámok is beindítják a folyamatot, nagyon durván. Ki vannak találva sajnos.

De csak akkor sikerülhet bármi is, ha ő is akarja, ha nem, akkor csak olaj lesz a tűzre és azt fogja mondani, hogy meg akarod mérgezni.

2021. szept. 27. 20:55
 9/10 anonim ***** válasza:
72%
Zöld teát választanám.
2021. szept. 28. 14:35
 10/10 Kései Sirató ***** válasza:

Tea, kakaó, gyümölcsturmix, gyümölcslé.

Én ezeket szoktam inni, felváltva, mert a kávét nem szeretem.

2021. szept. 29. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!