Miért csak kásás dinnyét lehet kapni manapság?
Figyelt kérdés
Mikor gyerek voltam, isteni görögdinnyék voltak, és mind finom. Az elmúlt legalább 10 évben egyszer sem sikerült kifogni egy normálisat, mind a kukában landolt. Már ott tartunk, ha útmenti árusnál veszünk, eleve megkóstoljuk ott, és el sem hozzuk, nincs értelme, hogy aztán itthon dobjuk ki. Mi lehet ennek az oka?2021. szept. 9. 12:28
1/15 anonim válasza:
Régen minden jobb volt, szerinted. Mert gyerek voltál, és máshogy emlékszel vissza. Na de ma is vannak jó dinnyék, csak hát ha nagyon kényes vagy, akkor lehet semmi nem jó. Én például tegnap nagyon jó dinnyét vettem, pedig már elmúlt Lőrinc nap, így a dinnye szezonja is elmúlt. Alig volt néhány nagyobb dinnye a zöldségboltban.
2/15 anonim válasza:
szerintem régen szeretted a dinnyét, de az elmúlt 10 évben már nem szereted. :) Nagyon jó dinnyéket szoktunk venni, de az idei szezon már kétségtelenül elmúlt.
3/15 anonim válasza:
Térségfüggő. Van, ahol lehet jót is kapni. A mi környékünk sajnos nem ilyen, 40 kilométerre odébb lévő kis zöldségestől veszünk csak dinnyét, közelebb nincs jobb. Ez azért van, mert a jó, finom dinnyét jelentősen drágábban el lehet adni. Volt egy ismerősöm, aki itthon termesztett dinnyét. Már legalább 10 éve nem adott el itt Mo-n egy darabot sem, mert külföldön jelentősen többért tudta eladni. Nála mézédes dinnyék teremtek. Anyagilag jobban megéri eladni a jót külföldre, mert ott képesek az itthoni árak 3-szorosát is megadni érte, így itthon meg marad a kevésbé finom. Persze van kivétel, de ez ritka. Nem véletlenül vesszük mi is ott ahol, mert az tényleg finom, magyar dinnye, de cserébe több mint 2-szer annyiba kerül, mint mondjuk a Tesco-ban. Szóval nem csak te emlékszel úgy, hogy jobbak voltak régebben, hanem tényleg azok voltak nagy általánosságban. Ajánlom, hogy nézz körül más zöldségeseknél, hátha jobb beszállítója van a valamelyiknek.
4/15 anonim válasza:
Vége a dinnyeszezonnak pár hete.
Én egész nyáron tökjó dinnyéket vettem zöldségesnél meg útmenti árusnál.
Multiknál sosem veszek, kétszer vettem rosszat évekkel ezelőtt.
5/15 A kérdező kommentje:
Egész nyáron veszem a dinnyét, minden évben, kizárólag kásás ehetetlen dinnyéket sikerült vennem az elmúlt minimum 10 évben. Például a híres cecei dinnyével próbálkoztam számtalanszor, mindig otthagytam annyira rossz volt, de országszerte mindenhol amerre járok szoktam próbálkozni, és sehol nem volt olyan dinnye ami ne lett volna kásás. Én arra gondolok, hogy akik termesztik, már nem értenek hozzá.
2021. szept. 9. 14:36
6/15 A kérdező kommentje:
Kettes, áruld már el nekem is, hol veszed azokat a baromi jó dinnyéket. Jövőre odamegyek én is. Kiváncsi vagyok.
2021. szept. 9. 14:37
7/15 A kérdező kommentje:
Hármas, köszi. Örülök, hogy van más is, aki észrevette. Ti hol szoktátok venni azt a finomat?
2021. szept. 9. 14:39
8/15 anonim válasza:
Nagycserkeszen én finomat vettem
Utcai Arusnal.
Szabolcsban jobb de miért nemtudom.
9/15 anonim válasza:
#7: Itt: [link] Volt hogy már vettünk nem igazán finomat itt, de a többségük teljesen jó. Nem mézédes, ettem már jobbat, de bőven ehető. Az időjárás változása viszont érződik rajta. Valamelyik évben mindenki panaszkodott körülöttem, hogy szarok a dinnyék. Akkor innen véve sem volt igazán jó, csak ehető. Ez gondolom azért volt, mert akkoriban száraz, borús idők voltak, aztán az mindenféle dinnyére negatívan hatott.
10/15 anonim válasza:
Szeptember kozepe van ... legkozelebb vegyel dinnyet nyaron! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!