Hogy kell csinálni a karamellt?
Azt tudom persze, h bele kell tenni a cukrot egy serpenyőbe, s melegíteni kell, csak nem tudom, h meddig kell, meg hogy mennyi vizet kell adni hozzá, meg mikor lesz kész stb.
Valaki tud nekem segíteni?
Pontosan mihez kell a karamell? Ital, dobostorta-szerű máz, tejkaramell, vajkaramell, öntet, cukorka ?
Az elején, amikor karamellizálod a cukort, én egyikhez sem szoktam semmit sem rakni. Beleszórod egy lábosba a cukrot, melegíted, közben kevergeted (érdemes könnyen tisztítható kanállal). Érdemes kis lángon csinálni, nehogy megégjen. Amikor már kellően barna (ízléstől illetve receptől függ), hozzáöntöd amit kell. Ekkor nagyon forró, ezért óvatosan kell hozzáönteni, minden fröcsög. Utána a teendők már tényleg attól függenek, hogy mit szeretnél vele csinálni.
Tejkaramellre találtam néhány jónak tűnő leírást, de én még egyiket sem próbáltam:
"cukorka" : http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
"szósz": [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!