Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mérgező a sárgabarack magja...

Mérgező a sárgabarack magja vagy sem?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom, hogy napi 3-nál több magot nem szabad megenni, mert cianiddá alakul az emésztés során és az halálhoz is vezethet akár. Mástól viszont azt hallom, hogy ez csak akkor van így, ha nincsen kiszárítva. Erről viszont csak nagyon kevés információ van, nem nagyon említik meg, hogy szárítva biztonságos.

Most akkor mérgező szárítva is vagy sem? Gyermekkoromban egy csomó magot ettünk és nem emlékszem rá, hogy rosszul lettem volna tőle.

2021. aug. 26. 22:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Megettem tegnap este kb. 15 szemet (szárított), lekopogom semmi bajom eddig. Nem tudom, hogy az internetes cikkek honnan veszik, hogy maximum 3-at szabad enni, afölött súlyos mérgezés és halál vár...
2021. aug. 27. 16:41
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
11-es, nem kell minden baromságot elhinni, amit a neten olvasol.
2021. aug. 27. 16:46
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem hiszek el mindent, de kivétel nélkül mindenhol a mérgezést említik.

[link]

Ha lejjebb görgetsz még a NÉBIH is figyelmeztet rá. Számomra ez érthetetlen, mert nem tapasztalom a mérgező hatását.

2021. aug. 27. 16:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kevés a ciántartalma és az is csak nyers állapotban van benne. Ezért nem szabad bennhagyni a cefrében pálinkafőzéskor. Valójában még ez a mennyiség sem mérgező, de már káros lehet az egészségre és keserű ízt ad a pálinkának. Ez miatt a keserű íz miatt sokan a szilvacefrében kifejezetten hagynak egy kevés magot, de ez még messze nem éri el az egészségügyi határértéket.
2021. aug. 27. 18:04
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Kiskorában anyukám túl sokat evett meg belőle. Sárgaság betegséggel a kórházban kezelték.
2021. szept. 4. 11:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!