Honnan tudom hogy a sajt romlott vagy nem? Ementali sajt
Figyelt kérdés
Tegnapelott vettem reszelt ementalit. Kint felejtettem az asztalon. Most kibontottam meg ettem is belole, nagyon kellemetlen ize volt, es erős élesztő izt ireztem meg melle. Most meg hányingerem lett a marado iztol. Lehet hogy mar romlott volt?2021. aug. 20. 21:36
1/7 anonim válasza:
A sajt ha megromlik, az azt jelenti , hogy penészes lesz. A sajtokat nem azért kell hütöben tartani, mert megromlik, hanem mert túlérett lesz, ami a legtöbb embernek nem kellemes ízvilág, de beteg nem lesz töle senki, kivéve, aki hipochonder.
2/7 anonim válasza:
Hónapokig érlelik közel szoba hőmérsékleten, nem egy éjszaka alatt fog megromlani, legfeljebb tovább érik.
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor az hogy ilyen kellemetlen ize van nem azt jelenti hogy romlott. Miért lett ilyen ammónias, élesztő ize?
2021. aug. 20. 22:13
4/7 anonim válasza:
Mert melegen másként érzödnek az ízek. Tedd be a hütöbe, holnapra megint olyan lesz, mint szokott.
5/7 A kérdező kommentje:
Oh köszönöm szépen
2021. aug. 20. 22:36
6/7 anonim válasza:
Sőt, mondok még jobbat! Ha be is penészedik, levágod róla és a többi része ugyanúgy jó, ehető. A sajt alapjában nem romlik, hanem érik. Romlani maximum úgy tud, ha vízben szétázik vagy ellepi a penész és nem foglalkozol vele hónapokig/évekig.
7/7 anonim válasza:
+1 a #4-nek
és pontosan ezért kell legalább 2 órával korábban elővenni a sajtokat fogyasztás előtt a hűtőből, hogy felvegye a "szobahőmérsékletet", mert azon adja át a valódi aromáját (ízét, illatát)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!