Mi a véleményetek az entomofágiáról, rovarevésről, vagy helyesebben ízeltlábú-evésről? A ránk váró környezetileg nehéz időkben ennétek inkább ízeltlábúakat, a hagyományos disznó-szárnyas-marha helyett? Miért igen és miért nem?
Miért ne ennék? A hentes ecettel mosott, gyanús állapotú baromfijánál csak jobb lehet a még friss tücsök, bogár, skorpió.
Tulajdonképpen még étvágygerjesztőbb is egy friss ízeltlábúra ráharapni, mint egy ki tudja honnan származott csirkemellre.
Eddig is ettünk ízeltlábúakat, pl:garnélát vagy királyrákot. Jól elkészítve a sáska vagy tücsök sem sokkal másabb. Olyan formában is el lehet készíteni, hogy fel sem ismered rovart eszel.
Idővel többé-kevésbé hozzá szokhatnak az emberek, de néptáplálék egy darabig biztosan nem lesz belőlük. Most is rengeteg ember van aki semmi pénzért nem enne belőlük, 100 év múlva sem fog valószínűleg mindenki rovarokat enni. Ahogyan pl: a halat vagy a disznót sem eszi meg mindenki.
Nekem mindenesetre nem lenne probléma. A sült sáskát már próbáltam, nem is találtam rossznak, kb. paprika íze van. Sütés és fűszerezés kérdése az egész.
Azt remélem vágod, hogy ha fontosabb szerepet fog kapni a jövőben, az nem egész formában fog történni, hanem húslisztnek darálva, azt termékekben felhasználva. Azt semmivel sem tartom undorítóbbnak, mint az ammóniázott, mechanikailag lefejtett élénkrózsaszín húspépet, amiből minden virsli és parizer készül.
Thaiföldön ettem párat, volt, ami szörnyű keserű volt, más fajták inkább semlegesek, aminek az ízét főleg a fűszerezés adta.
Tengeri 'bogarakat' (izeltlabuakat) es 'csuszo-maszokat' (puhatestueket es kagylokat) ... eloszeretettel fogyasztja szinte mindenki.
Jomagam csak a tollal es szorrel boritott testu emlosoket es a madarakat fogyasztom. Halat is ritkan eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!