Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Daráló/aprító tud a sima...

Daráló/aprító tud a sima kókuszreszelékből kókuszkrémet készíteni?

Figyelt kérdés

Több cikket is láttam, hogy elég belerakni az elektromos darálóba csak a reszeléket, néhányszor átkeverni és krémállag lesz belőle.

Na most én megpróbáltam az itthoni turmixommal, de teljes sikertelenség lett belőle.

Ha veszek egy darálót, és beleöntök 100g kókuszreszeléket, valóban elképzelhető, hogy krémes állagúvá darálja össze?

2021. aug. 1. 21:03
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem, hiszen azért a kókuszreszelék száraz, hiába van valamennyi zsírtartalma, az teljesen elenyésző. Ha nem teszel hozzá valamilyen nedvességet, akkor nem tudom elképzelni, hogy krém állagú legyen belőle.
2021. aug. 1. 21:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha kókuzszsírt teszek hozzá, úgy sikerülhet?
2021. aug. 1. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

1-es vagyok. Nézd, mit találtam. Hátha beválik. :)

Hozzávalók:

Turmixgép

20 dkg kókuszreszelék

2 evőkanál (kb. 5 dkg) kókuszzsír

Elkészítés:

A reszeléket szárazon öntsd a gépbe, és addig “aprítsd”, míg zsíros pacába nem kezd összeállni

Többször meg kell állni, kanállal megigazgatni a kókuszt, vagy megrázogatni gépestől mindenestől

Majd adj hozzá két púpozott evőkanál kókuszzsírt

Kb. 2,5 dl kókuszkrém lett belőle, öntsd dobozba, és tedd hűtőbe

Krémekhez, fagyihoz lehet felhasználni

2021. aug. 1. 21:26
 4/6 A kérdező kommentje:

ja igen, ezt láttam én is. Köszönöm :)

Szerintetek ez beválna, nem égne le a motor?

2021. aug. 1. 22:06
 5/6 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem csak friss kókusszal működik,kikaparod megdarálod.A zacskós már ki van száradva.
2021. aug. 2. 07:57
 6/6 anonim ***** válasza:
83%

Keress ilyen (vagy hasonlo) kokuszreszeleket, ebbol sikerulni fog mert az ilyen fajta nem porszaraz.

[link]

Altalaban a Culinarisban szokott lenni, de sajnos jelenleg nincs raktaron.

2021. aug. 2. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!