Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fornetti - mi a lényege?

Fornetti - mi a lényege?

Figyelt kérdés

A fornettis sütiknek mi adja a jellegzetességét, a tészta, vagy a sütési mód?

Milyen tésztából készülnek - mert nem vajas-leveles tészta, az egész másmilyen lesz.

Meg hogy sütik, hogy olyan legyen, mint ami erre jellemző?

Szeretnék itthon hasonló sütiket készíteni, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá.

Kérem, akik szidni akarják akár a minőségét, akár mást, nem írjanak semmit, erre nem vagyok kiváncsi.

A segítő válaszokat előre is köszönöm.



2021. júl. 26. 17:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
74%

#8


Csak a kókler Daubner nevezi "csodazsírnak". Ez egy teljesen átlagos lipid molekula, csak le van csapva 1 vagy 2 zsírsav belőle, emiatt EMULGEÁLÓ hatású (tehát stabilizálja a vizes és zsíros fázist). Fagylaltokban is emiatt alkalmazzák, és az emulgeáló hatása miatt lehet belőle habot készíteni.


A fornetti titka a precízen beállított gyártósor és receptúra. Ott pontosan kijönnek a leveles tésztánál a rétegek, mindig ugyanannyi töltelék van stb. Ráadásul a kiszolgáló helyen meghatározott programon kell sütni egyes pékárukat, így ezért ugyanolyan ízű a fornetti Debreceben és Sopronban is.

2021. júl. 27. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:

Először is elnézést, hogy nem írtam elöbb vissza, de elment a net a környéket.

Nagyon köszönöm a segítő válaszokat, meg a linket is, igen sokat segített.

2021. júl. 27. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!