Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A karragén is kollagén?

A karragén is kollagén?

Figyelt kérdés

tortazselét kezdtem el enni a napokban, mert hallottam, hogy ezek a zselék kollagénből állnak, ami jót tesz az izületeknek. elolvastam az összeteői listáját és karragént írtak, aminek hatásairól nem találtam se

mmit, csak negatívat, de negatívnál is csak annyit írtak hogy "E számos" meg kémiai leírást amit őszintén, nem értek..


Valaki aki képben van ezekkel, megtudná mondani jó-e az izületeknek??


2021. júl. 21. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Nem, a két molekula teljesen más. A karragén egy növényi molekula, moszatokból nyerik ki, és jellemzően vegán alternatívaként szokták használni zselatin helyett. Csak épp nagy mennyiségben persze ez sem túl egészséges, pl ízületi gyulladásokhoz vezethet.
2021. júl. 21. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

mivel lepontoztak, nem tudom igaz-e amit írsz :( légyszi ne csak lepontozzátok, írjatok kommentet is arról, miért gondoljátok hogy nincs igaza, és mit gondooltok igaznak. így sajnos nem vagyok előrébb.


köszönöm első a válaszod. én egyelőre nem értékellek

2021. júl. 21. 18:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy Google-kereséssel te is leellenőrizheted, kérdező, hogy igaz-e amit ír. Amúgy az.


Lepontozni azért pontozták le, mert le merte írni, hogy "vegán alternatíva" :D

2021. júl. 21. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

ha leellenőrzöm és látom h igaz amit ír nem fogom érteni a lepontozást. mondtam utánanéztem, ugyan ezt a kémiai molekula magyarázatot találtam rá, de nem fogadtam el mert többhelyről azt kaptam a zselatin egészséges.


köszi a válaszod 3as, az első mondatod felesleges volt.

2021. júl. 21. 20:12
 5/6 PetheD ***** válasza:
100%

A karragén nem kollagén. A karragén tengeri hínárból előállított zselésítő adalék, amelyet elsősorban a sovány tej dúsítására, desszertek krémesítésére, tejtermékek gazdagítására használnak. A szakértők közül többen azon az állásponton vannak, hogy jobb kerülni a fogyasztását. (Pl. a fogrémek, a cipőkrémek, a samponok és kozmetikai szerek is tartalmazzák.)


A kémiai részhez és a kollagének besorolásához nem értek (I-es, II-es, III-as típusú kollagén). A kollagén valóban kedvező hatással van az ízületekre. Úgy tudom, leginkább táplálék-kiegészítőkben ajánlják, mert az szerkezetének köszönhetően is jobban emészthető és lebontható, de megtalálható a csirke bőrben, disznóbőrben, marha húsban és halban is. A szervezet kollagéntermelését elősegíti a fokhagyma, a hüvelyesek, a tojásfehérje, és - kiemelt mértékben - a zselatin.


Nem saját kútfőből írtam, - magam is kíváncsi voltam -, utána kellett olvasnom a kérdésnek.

2021. júl. 21. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2021. júl. 22. 10:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!