Apró kavicsok az ételben. Mi ez, vízkő?
Ez nem vízkő, az teljesen más.
A vízkő alapból oldott állapotban (mármint a vízkövet okozó szulfátok, karbonátok) sok forralásnál a változó keménységet adó karbonátok ki tudnak csapódni, de az inkább fehér színű "por" lesz az edény alján.
Sót milyet használsz?
Az szokott ilyet csinálni.
Ha durvább szemű kősó, akkor annak sajnos bizonyos hányada sima őrölt kő.
Vákuum, vagy tengeri sót kell venni, az üledék mentesen oldódik.
Vízkő max akkor lehet, ha a vízvezeték rendszerben, a csövekben van durván lerakódva, és nincs a csapon se semmi szűrő.
Akkor ilyen pici feketés, negyed mm-es, rozsdával kevert dzsuva sajnos előfordul régebbi csövekben.
Akkor mutatkozik meg, ha valamibe sok sót raksz. Az említett burgonya főzővize, vagy tésztavíz...
Klasszikus jelenség. Ezért utálom a kősót. Van jóféle is, mondjuk az a rózsaszín himalája só, de ez a legolcsóbb fajta tele van kővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!