Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Apró kavicsok az ételben. Mi...

Apró kavicsok az ételben. Mi ez, vízkő?

Figyelt kérdés
Mostanában állandóan tele lesz apró, szürke kavicsokkal a kaja. Az edényekben én nem látok semmi különöset. Mégis mi lehet ez, vízkő vagy mi? Hogy szüntessem meg, mert ez gusztustalan?! Fém edények.

2021. júl. 15. 10:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem vízkő, az teljesen más.

A vízkő alapból oldott állapotban (mármint a vízkövet okozó szulfátok, karbonátok) sok forralásnál a változó keménységet adó karbonátok ki tudnak csapódni, de az inkább fehér színű "por" lesz az edény alján.

Sót milyet használsz?

Az szokott ilyet csinálni.

Ha durvább szemű kősó, akkor annak sajnos bizonyos hányada sima őrölt kő.

Vákuum, vagy tengeri sót kell venni, az üledék mentesen oldódik.

Vízkő max akkor lehet, ha a vízvezeték rendszerben, a csövekben van durván lerakódva, és nincs a csapon se semmi szűrő.

Akkor ilyen pici feketés, negyed mm-es, rozsdával kevert dzsuva sajnos előfordul régebbi csövekben.

2021. júl. 15. 17:04
 12/17 A kérdező kommentje:
Most hogy mondod, lehet hogy a só lesz az. Én tengeri sót szoktam használni, de minap a barátom ment a boltba és másmilyet hozott, nem tetszett az állaga sem. Majd átnézem, a csomagolását már kidobtam.
2021. júl. 15. 19:33
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mutatkozik meg, ha valamibe sok sót raksz. Az említett burgonya főzővize, vagy tésztavíz...

Klasszikus jelenség. Ezért utálom a kősót. Van jóféle is, mondjuk az a rózsaszín himalája só, de ez a legolcsóbb fajta tele van kővel.

2021. júl. 15. 19:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag az asztali sóban lehetnek vízben nem oldódó részecskék is.
2021. júl. 15. 21:00
 15/17 A kérdező kommentje:
Igazad volt, a só az. Tele van kis kövekkel. Hát én ilyet még nem is hallottam. Megy a szemétbe.
2021. júl. 16. 11:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan helyen laksz, esetleg elrakhatod télre jeget sózni... Arra elmegy.
2021. júl. 16. 14:40
 17/17 A kérdező kommentje:
Már kidobtam.
2021. júl. 16. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!