Lejárt mirelit paraj már nem használható?
Figyelt kérdés
Vannak bizonyos ételek amik szavatossági ideje lejárta után is fogyaszthatók, és ugyan olyan jók.. Fagyasztott spenótpép elkészíthető még főzeléknek, úgy hogy kb 1 éve lejárt? (most találtam meg pakolás közben, aztán ha menthető nem dobnám ki)2010. aug. 26. 21:47
1/10 anonim válasza:
Szerintem semmi baja, de főzéskor úgyis észre veszed, ha nem stimmel valami!
2/10 anonim válasza:
Lejárt fagyasztott termékeket nem ajánlatos fogyasztani.
(A kiengedett-visszafagyott az igazán veszélyes)
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Egy kicsit megcsinálok belőle, megkóstolom, aztán ha nem jó akkor kuka sajna :/
2010. aug. 26. 23:00
4/10 anonim válasza:
Én már nem mernék enni belőle,de adni se mernék belőle senkinek. Gondolj bele, vannak benne mindenféle tartósítók,meg ízfokozók,kitudja azokkal mi történik az 1 év alatt...nem viccből írják rá a szavatossági idejét,szerintem ezt már ne használd fel. :)
5/10 anonim válasza:
Inkább az a gond, hogy a bacik a fagyóban se pusztulnak el, csak lassabban szaporodnak..
6/10 A kérdező kommentje:
hmm végülis.. veszett már több is oda! nem ér meg egy gyomorrontást :)
2010. aug. 26. 23:19
7/10 anonim válasza:
Pedig a szavatossági időt viccből írják rá egyes termékekre... A fagyasztott termékeknek nem igazán lesz bajuk, úgyhogy én minden további nélkül felhasználnám.
8/10 anonim válasza:
Még a rég lejárt tojásnak sincs baja a hűtőben. A fagyon a túrórudi lejárat után 3 hónappal is jó marad. Szerintem nyugodtan megfőzheted, jó lesz az még.
9/10 anonim válasza:
én lehet, hogy kipróbálnám, de ha belegondolsz: 129 Ft egy csomag paraj. Ha most beleteszed a tejet, a lisztet, a fokhagymát, csinálsz hozzá tükörtojást vagy egyéb feltétet, és ki kell dobni, már túllépted azt a 129 Ft-ot, amibe egy új, friss csomag paraj kerülne.
Nem beszélve a gyomorrontásról.
10/10 Salx Narval válasza:
Szerintem fél év után már nem tanácsos semmilyen fagyasztott zöldséget megenni.Beteg nem leszel tőle, de az már egy íztelen vacak.Nem aranyról van szó, hogy kár kidobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!