Ismeritėk a slambucot?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
9:
Amúgy meg DIREKT írtam több m-mel..... utalva az "igen" helyett is használt öhömmmm...-re.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tájjellegű étel lévén tájanként változik a két étel elkészítése. Szabolcsiként nálunk a slambuc kvázi paprikáskrumpli bográcsban.
Tiszavasváriban egy hónap múlva lesz a 25. Öhönforgató főzőverseny.
Az öhön egy szaftot egyáltalán nem tartalmazó ropogósra pirított étel, és többnyire még pirospaprikát sem raknak bele. Zsír (szalonna) hagyma, kevés krumpli, tészta. Szokás szerint 40-szer kell megforgatni a bográcsot, nagyon-nagyon lassú tűzön, ilyenkor egy hatalmas tömbbe dagad össze, amit már nem lehet kavarni, ezért forgatják, hogy a lehető legtöbb helyen megpiruljon. Óriási tudomány, mert nagyon kis hő kell neki, különben szénné ég.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ismerem, de csak egyszer volt hozzá szerencsém, Agárdon csinálta egy idősebb debreceni barátunk.
Budapesten élek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ismerem, nálunk is öreglebbencs a neve. Mindig nagyapám csinálta, nagyon finom.
Budapest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!