Ismeritėk a slambucot?
9:
Amúgy meg DIREKT írtam több m-mel..... utalva az "igen" helyett is használt öhömmmm...-re.
Tájjellegű étel lévén tájanként változik a két étel elkészítése. Szabolcsiként nálunk a slambuc kvázi paprikáskrumpli bográcsban.
Tiszavasváriban egy hónap múlva lesz a 25. Öhönforgató főzőverseny.
Az öhön egy szaftot egyáltalán nem tartalmazó ropogósra pirított étel, és többnyire még pirospaprikát sem raknak bele. Zsír (szalonna) hagyma, kevés krumpli, tészta. Szokás szerint 40-szer kell megforgatni a bográcsot, nagyon-nagyon lassú tűzön, ilyenkor egy hatalmas tömbbe dagad össze, amit már nem lehet kavarni, ezért forgatják, hogy a lehető legtöbb helyen megpiruljon. Óriási tudomány, mert nagyon kis hő kell neki, különben szénné ég.
Ismerem, de csak egyszer volt hozzá szerencsém, Agárdon csinálta egy idősebb debreceni barátunk.
Budapesten élek.
Ismerem, nálunk is öreglebbencs a neve. Mindig nagyapám csinálta, nagyon finom.
Budapest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!