A maniókát hogyan lehet felhasználni? Egyáltalán lehet Magyarországon ilyen növényt kapni?
Lehet, az afrikai diákokra specializálódott élelmiszerboltokban van. Mivel ők nincsenek annyian, hogy külön boltot fenntartsanak, ezek főleg az indiai, pakisztániak, pl. a Szép Kis India és a Kashmir Bazár. De a Népszínház utcán nehéz mellélőni, minden második sarkon van egy ilyen üzlet.
Azért nyugodj meg, sokat nem vesztettél azzal, hogy eddig nem kóstoltad. Egyrészt nyersen mérgező (cianidtartalmú), így kesztyűben kell hámozni, felkockázva puhára főzni és a főzőlevét kiönteni. Mondjuk ezért a boltokban van előre feldolgozott liszt is, aminél már nem kell ezzel foglalkozni, mert a gyárban megcsinálták neked.
De így vagy úgy, a végeredmény akkor is egy jellegtelen, gumis massza, ami leginkább a porból készült krumplipürére hasonlít a krumpliíz nélkül. Az afrikai konyhákban is csak a szénhidrát és kalóriamennyiség biztosítására eszik, és az íztelenségét mindenféle jó szószosra hagyott, fűszeres hússal dobják fel.
Ha ezzel nem akarsz vesződni, van két afrikai kifőzde egymástól nem messze. A Lagos Büfé a Népszínházon, az African Buffet a Bérkocsis utcában, azokban valószínűleg megkóstolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!