Fejessalátát szoktátok fonnyasztva készíteni? Sós-ecetes-fokhagymás vízben enyhén megfőzve.
Figyelt kérdés
Ha igen, hogy nevezitek? Nálunk fonnyasztott saláta a neve.#saláta #fonnyasztott
2021. máj. 28. 22:01
11/19 anonim válasza:
Mi ecetes salátának hívjuk . Ecet fokhagyma víz meg cukor de nincs megfőzve csak hidegen ki van kavarva és ráöntve a saláta levelekre
12/19 anonim válasza:
Apám mondta, hogy az ő nagymamája szokta fonnyasztva. De ott a nagypapájának volt valami emésztőszervi gondja, ezért kellett (de megszokta így a családjuk).
Mi már csak roppanósan ismerjük.
13/19 anonim válasza:
Nagymamám levest és főzeléket is főz salátából tejfölösen-fokhagymásan. (Alföld)
14/19 anonim válasza:
Sírok 😂😂
Most miért kaptam 0%-ot mikor csak leírtam hogy mi ugyanígy csináljuk csak nincs megfőzve?😂😂😂
15/19 anonim válasza:
#14, akkor még mindig nem érted teljesen, de segítek! A ecetes saláta és a fonnyasztott saláta két teljesen különböző étel. Hiába ugyanazok az alapanyagok, ha hőkezeled más ételt kapsz. Gondolj csak a hagymás paprika-paradicsom salátára és a lecsóra. Ugye?
16/19 anonim válasza:
14
Mint írták a kettő nem ugyanaz
17/19 anonim válasza:
Épp a héten ettem valakinél (Nógrád), nagyon szokatlan volt, de kifejezetten ízlett. Ő döglesztett salátának mondta, tejföllel és kenyérrel ettük.
18/19 A kérdező kommentje:
Zala megye.
És ahogy #9, #15 írta, ez két különböző elkészítési változat, mi is szoktuk roppanósan, hidegen, cukros-ecetes lében, fokhagymával.
A fonnyasztottat sósan, ecetesen, fokhagymásan, esetleg pár kolbászkarikával ízesítve pár pillanatig főzzük, mi legalábbis így csináljuk. Melegen esszük, ugyanolyan ételek mellé, mint a roppanósat.
Párom is zalai, ő sosem ette így, náluk nem volt szokás fonnyasztani.
2021. máj. 29. 19:51
19/19 anonim válasza:
Nem szoktam, de doldoztam kínai értteremben, ahol volt az étlapon fejes saláta osztriga szószban. Ezt minimális, tűzforró olajon fonnyasztotta, majd ízesítette cukorral, ecettel és osztriga szósszal a szakács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!