Fejessalátát szoktátok fonnyasztva készíteni? Sós-ecetes-fokhagymás vízben enyhén megfőzve.
Figyelt kérdés
Ha igen, hogy nevezitek? Nálunk fonnyasztott saláta a neve.#saláta #fonnyasztott
2021. máj. 28. 22:01
1/19 anonim válasza:
Nem. A saláta nyersen jó, kár elrontani.
2/19 anonim válasza:
Fejes salataban pont a frissesege a lenyeg, hogy harsanva roppanjon (persze kesobb is megeszem ha megszottyad a salataleben, de az mar nem az igazi) ... meg ne fozd!
3/19 anonim válasza:
Fokhagyma sem kell bele!
Sima egyszeru cukros-ecetes salatale.
4/19 anonim válasza:
Én is fonnyasztottnak nevezem, de másként készítem. Olajon vagy szalonna zsíron, kis lángon, egy jókora serlenyőben a zúzott fokhagymát 1 percig pirítom (nem szabad megégnie), majd erre dobom a megmosott saláta leveleket. Nem lesz zsíros hatású. Sózom, ecetezem, pár perc alatt készre párolom/pirítom. Melegen esszük pörkölthöz vagy tojásos nokedlihez.
5/19 anonim válasza:
Megkerdezhetem, hogy az orszag melyik tajekarol vagytok, akik fonnyasztjakok a salatat? Komolyan szeretnem tudni.
6/19 anonim válasza:
#5, #4 vagyok egy somogyi faluból. Nagymamámtól tanultam, a családban csak én készítem így, nem tudom, a környéken mások ismerik-e?
46f
7/19 anonim válasza:
Portugaliaban pl.salatabol foznek levest is.
:’)
8/19 anonim válasza:
25 éve ettem ilyet mamáéknàl.
Fonnyasztva, tejfölösen, foghagymásan.
Pest megye
9/19 anonim válasza:
Egyéként ne keverjétek a sima cukros ecetes salátával. Nem ehelyett csináljuk a fonnyasztottat, azt is ismerjük és esszük
10/19 anonim válasza:
Mi döglesztettnek hívjuk, az ilyet. Roppanósan én is jobban szeretem amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!