Amikor azt mondom, hogy nem eszem pékárut, miért hiszi azt mindenki, hogy diétázom?
Mert hiszed, vagy nem hiszed, ez is egyfajta diéta.
A diétát és a fogyókúrát gyakran azonos fogalomként emlegetik, noha valójában különböző jelentéssel bírnak. A diéta ugyanis alapvetően azt jelenti, étrend.
Keress rá, mennyi kalóriát hordoz, és milyen könnyen felszívódó!
Brutális mennyiségű többletkalóriához, és gyorsan felszívódó szénhidráthoz lehet hozzájutni a pékáruval, úgyhogy aki ezt kiiktatja az étrendjéből, az 99,9 %-ban azért teszi, hogy ezt elkerülje.
Teljesen érthető reakció, hogy elsőre mindenki ezt hiszi.
Van olyan fogyókúrás diéta , ami alapból ezzel nyit, hogy a pékárut felejtsd el.
1-es vagyok
De bizony, hogy úgy van!
Én is pont ezt írtam, így nem is értem a hozzám intézett kérdésed.
És valójában ennek alapján a fórumon feltett kérdésedre is megkaptad tőlem is és önmagadtól is a választ!:)
Azzal nem értek egyet, hogy "...a magyar társadalom úgy nagyjából teljes egészében ( a szakmabeliek , vagy esetleg komolyabb hobbisták kivételével) a kalóriaszegény diétát érti."
Zömében az emberek tisztában vannak azzal, hogy diéta többféle van.
- Vannak betegségekhez köthető, speciális diéták, például cukorbetegek, epebetegek, stb. diéták
- Ide tartoznak a különböző ételintoleranciák is, pl glutén, laktóz stb
- Vannak a megelőző, egészségmegőrző diéták, növényi, állati, nyers, kinek mi az elképzelése a témakörben
- Vannak a fogyókúrás diéták
- ...stb
És mivel egyre több a beteg, egyre többen allergiásak, egyre többen igyekeznek személyükre szabottan tudatosan étkezni, egyre többen figyelnek a külsejükre, így én nem merném kijelenti, hogy a magyar társadalom diéta alatt csak a kalóriaszegény diétát érti.
Sajnos azzal nincs mit kezdeni, hogyha valakik alapban tudatlanok, de szerencsére ők vannak kevesebben és a primitív véleményük érdektelen. Bár láthatóan te is és a Kérdező is inkább ilyenekkel találkoztok.
"Azzal nem értek egyet..."
Én úgy látom, hogy az egyet nem értésed a legkevésbé sem releváns.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!