Mégis kinek jutott eszébe a vízben és juhar szirupban elkevert őrölt magokat tejnek nevezni?!
3: ajánlom figyelmedbe az értelmező kézi szótárt
(Még mielőtt szólnál, igen a 2-es jelentés növényekkel foglalkozik. De az nem azonos a mai boltban kapható, trendi vegán növényi tejjel)
#4
annál a bizonyos sajtnál is hozzá teszik, hogy disznó-sajt
és amikor azt írják egy receptben, hogy a pogácsa tetejére reszelt sajtot szórunk, akkor nem hívják fel rá a figyelmet, hogy itt most nem disznósajtra kell gondolni
Pontosan miért zavar ez téged? Nyilvánvaló, hogyha te fogyasztasz tehéntejet, akkor a recepteket azzal készíted el. Aki nem fogyaszt, annak is egyértelmű, hogy valamelyik növényi alternatívát kell használni, a kérdés legfeljebb az lehet, hogy melyiket.
Egyébként nem újkeletű az ételek nevébe belefoglalni azt, aminek a helyettesítésére valók. Hiszen így mindenki tudja, hogy mi lehet ez, hogyan nézhet ki, és mit lehet készíteni belőle. Ha "vízben elkevert őrölt magoknak" neveznéd, az önmagában hosszú, és minden alkalommal feleslegesen sok magyarázatot igényelne. Egyszerűen nem praktikus, mert az emberek 99%-a nem tartja olyan érdekesnek az elnevezést, hogy emiatt idegeskedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!