Lehet még ilyenkor medvehagymát találni az erdőben?
Figyelt kérdés
Ha még pár napon belül kimegyek?2021. ápr. 30. 07:06
11/14 A kérdező kommentje:
10. Köszi, igen, ezt tudom, csak nem szabad már abba a hibába esni hogy az ember csak tépkedi, hanem jól meg kell nézni a szárát. Én leginkább a szára alapján tudom megkülönböztetni. Amikor kora tavasszal szedem, nem nagyon kell nézegetni.
2021. máj. 1. 08:43
12/14 anonim válasza:
Bocs, nem kioktatni akartalak, csak sokan nem tudják, mire kell odafigyelni. (meg esetleg valaki másnak segít,mégha neked nincs is erre szükséged)
13/14 A kérdező kommentje:
12. Köszi, nem vettem kioktatásnak, mert erről szerintem nem lehet elég sokat beszélni, elvégre az életünk múlik rajta. Nyilván olvassák mások is. Számomra legjobb megkülönböztető jelzés maga a szára. Mert a medvehagyma levele mindegyik egy egy külön szárból fakad, de a gyöngyvirágnál egy szárból spirálozódik 2-3 levél. De megeshet, ha közé keveredik és csak tépkeded, bele kerül. azért is kérdeztem mennyire kell erre figyelni, mert az ember nem ellenőrzi szálankét amikor marokszám szedi.
2021. máj. 1. 10:30
14/14 A kérdező kommentje:
Voltunk, szedtünk. Most már értem miért jó akkor menni amikor még nincs egyéb növényzet. :-) Még nem virágzott ki, csak bimbók jönnek, de nem volt egyszerű kiválogatni a sok egyéb közül. :-D
2021. máj. 3. 08:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!