Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi hozzávaló kell 30 főre...

Rózsa5216 kérdése:

Mennyi hozzávaló kell 30 főre tervezett gulyásleves ez?

Figyelt kérdés

#Gulyáslves
2021. ápr. 23. 08:35
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Pontosan 7,5-szer annyi, mint a 4 főre tervezetthez.
2021. ápr. 23. 08:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. ápr. 23. 09:02
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Ha ez lesz csak az ebéd, azaz egytálétel, akkor minél tartalmasabb legyen!

Egy főre 15 dkg húst számolj, azaz 4,5 kg, de vegyél 5 kg-t!

Én 1 kiló húsra számolok 2 hagymát, 2 sárga és 1 fehérrépát, 3 közepesnél nagyobb krumpli, 3 szál apróra vágott zellerzöldet, 2 gerezd fokhagymát, 1 tetézett evőkanál porpaprikát.

így ehhez a mennyiséghez kell kell 10 hagyma, 10 sárgarépa, 5 fehérrépa, 15 db. krumpli, 15 szál zellerzöld, 10 gerezd fokhagyma, 5 tetézett evőkanál porpaprika.

... és sok-sok finom csipetke.

Most még nem olyan az idő, hogy a zöldpaprikának-paradicsomnak lenne íze is, de ha gondolod 1-2 darabot mindegyikből tehetsz bele!

2021. ápr. 23. 10:54
 4/7 anonim ***** válasza:
16%

A kovetkezo linkben van leiras 10 fore (szorozd be 3-al)

[link]

2021. ápr. 23. 10:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem olvastad el a küldött receptet, mert akkor látnád, hogy teljesen rossz!

Ne mondja nekem senki, hogy 60 dkg hússal meg lehet etetni 10 embert!

Legfeljebb ha esznek mellé fejenként fél kiló kenyeret és utána van még egy rakat kaja.

2021. ápr. 23. 11:04
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem inkabb te vagy a figyelmetlen 'okoska' otoske :) Ha nem vetted volna eszre, a Magyar Nemzeti Ertekek es Hungarikumok Szovetsegenek a honlapjan van a recept ... a vegere pedig oda is van irva, hogy "Recept forrása: Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács"

De biztos jobban ertesz hozza!? :)))

2021. ápr. 23. 11:13
 7/7 anonim ***** válasza:
68%

Rohadtul nem érdekel semmilyen Prohászka mesterszakács, én a Földön járok és a gyakorlatról beszélek.

Lehet, hogy a recept "főzéstechnikailag" jó, de nem 10 embernek, csak 4-nek.

De te ugye életedben nem főztél még?

2021. ápr. 23. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!