A megmaradt piskótát még meg lehet enni holnap hogyha olyan tojásból készült, aminek a szavatosság ideje máig tart?
Figyelt kérdés
Tegnapelőtt készítettem a piskótát, a benne lévő tojás szavatossági ideje viszont csak máig tart. Maradt még piskóta, holnap még meg lehet enni, vagy inkább ne? Köszönöm a választ2021. márc. 27. 13:50
1/9 anonim válasza:
Persze hogy megeheted. Ha az elkészítéskor nem volt rossz a tojás a hőkezelésnek hála nem lesz baja még.
3/9 alletta válasza:
igen meg lehet enni. ha a tojás még jó volt sütés előtt, semmi baja, mert hőkezelve van.
4/9 anonim válasza:
A tojás szavideje eleve vicc kategória, utána hetekig nincs semmi baja.
5/9 anonim válasza:
Mivel a tojás nem volt romlott, pont addig jó a piskótád, mint bármikor máskor.
6/9 anonim válasza:
4es a tojás szavi idejét úgy állapítják meg hogy a tojásnak van egy természetes védelme a kórokozók ellen, ami x ideig tart. Ha jól emlékszem 5-6 hét de rég tanultam. Miután ez a védelem megszűnik, a tojás ki van téve a kórokozóknak, de ez nem jelenti azt, h rögtön megromlik.
7/9 anonim válasza:
6, Ezért is szokás manapság hűtőben tartani. De a kérdező azon aggódik, hogy pont szavidő előtt volt a tojás. Abban szerintem egyetérthetünk, hogy két nappal a szavidő lejárta után még semmi baja nem lenne a tojásnak.
8/9 anonim válasza:
7es egyet értünk :) és az 1es válasz is az enyém
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!