Ezt a túrót vajon még meg lehet enni ?
A felét leszedtem , kidobtam de alját gondoltam még felhasználom. A 1.5 éves kilanyomnak lesz és kicsit aggódom... Ott van egy nagyon pici penész.
Ha már a tetején megjelenik a penész, akkor a gombafonalak behálózták az egész túró belsejét!
Még felnőttként se enném meg!
"A penészt képzeljétek el úgy, mint egy fát, aminek a lombkoronája a látható penész. A földben pedig ott van a fa gyökere, amelyik ugyanúgy ágazik szerteszét, mint ahogy a penészgomba fonalai terjeszkednek az élelmiszerben. Ezért nem elegendő levágni vagy kivágni a penész látható részét!"
...
"Ha penészt találunk a kenyéren, a péksüteményeken, a puha gyümölcsökön vagy zöldségeken (pl. paradicsom, alma, citrusok, avokádó, málna, eper, uborka, barack), a lekvárokon, a jameken, a baconön, a löncshúson, a virslin, a felvágottakon, a tejtermékeken (pl. joghurt, túró, vajkrém és tejföl), a főtt ételmaradékokon, a tésztákon, akkor ezeket ki kell dobni. Nem elegendő a szemmel láthatóan romlott, penészes részek eltávolítása, mivel a toxinok jelenléte nem csak a szemmel láthatóan hibás részekre korlátozódik!"
#5: könnyen lehet, hogy megsérült a csomagolása. Akár egy pici, tűszúrásnyi lyuk is elég ahhoz, hogy a levegőből belekerüljenek a penészgombák.
Sajnos ez időnként előfordulhat. Hiába jó még a szavatossága, a sérült csomagolás miatt megpenészedik. :(
"ma vettem , mindvégig hűtőben volt és állítólag április végéig jónak kellene lennie"
Nálad lehet, hogy végig hűtőben volt, de ahol vetted, ott lehet, hogy megszakadt a hűtőlánc egy időre. Én nem vennék ott tejterméket többé...
Ausztriaban élek ,itt vettem a Sparban. Nyilván előfordulhat az ilyesmi ,bár nem kellene .... 🙄
7 évig dolgoztam itt 3 különböző boltban, és sajnos nálunk is előfordult hogy megszakadt a hűtōlanc .... Múltkor a billaban vettem olyan Tortellinit hogy apró fadarab volt a belsejében. Látszólag mostanában nincs szerencsém. 😅
Köszönöm szépen a válaszokat. Tanultam valamit ! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!