Mennyi bodza kell 1 liter pálinkához vagy egy cefre bodzából mennyi pálinka jön ki? Hogy kell a bodzát cefrézni, mire kell odafigyelni? Meddig kell hogy álljon a cefrébe? Csak a virágából lehet pálinkát készíteni vagy csak a beért terméséből?
Figyelt kérdés
"Kellő mennyiségű bodzavirágot ajánlott begyűjteni, majd lefagyasztani, míg a bodza bogyója be nem érik. Majd amikor a bodzabogyó a lehető legnagyobb cukorfokkal kiteljesült, kezdődhet a bogyózás, a cefrézés, a pálinkafőzés."
Most a bodza érik lefagyasztott állapotban is vagy ez csak elkülöníti a virágot míg a még fent lévő bodza be nem érik?
2021. márc. 10. 21:33
1/2 anonim válasza:
A fekete érett magokból készítik a cefrét.
2/2 Phoney válasza:
Azért fagyasztják a virágot, hogy ne legyen baja a cefrézésig.
Virággal együtt cefréze amúgy érdekes ital (egyszer ittam, nem lett a kedvencem), de a bodzapálinka mint olyan csakis a bogyóból készül.
100 liter bodzacefréből állítólag ideális esetben (jó termés, tökéletes érettség, hibátlan cefrézés) is legfeljebb 4 liter pálinka lesz. Rosszabb esetben meg 2 liter sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!