A laskasírítőt miért hívják így? Mi köze van a laskához?
Figyelt kérdés
Tudom melyik mit jelent. Nem kell magyarázni.2010. aug. 18. 17:11
1/6 anonim válasza:
Én nem tudom mit jelent, bocsi:)
2/6 anonim válasza:
Soha nem hallottam laskasírítőről? Mi az és mire használják?
5/6 anonim válasza:
Nem ismerem a székely elnevezéseket,de megnéztem a linket.
Ha te ismered mindkét szó jelentését,akkor magadtól is rájöhettél volna a miértre.
A laskasírítő nyujtófa,sodrófa,amivel a meggyúrt (laskának való)tésztát a kívánt vastagságra kinyujtják.
A laska szintén gyúrt tészta. Felénk a tojásos tésztát elég vékonyra kinyujtják,kissé meg szárítják,és kisebb darabokra "laskára" tördelik. Ha nagyobb darabra törik,akkor csuszatészta.
Ha még vékonyxabbra nyújtják,akkor különféle alakra felvágják,és levestésztáknak használják.
Lehet,hogy Erdélyben minden ilyen tésztát laskának neveznek.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, csak mi nem házilag csináljuk a laskát. A tésztát viszont mi is ezzel nyújtjuk.
2010. aug. 18. 23:44
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!