Miért nem bírom elviselni a hús illatát(szagát)?
Mindig is szerettem a húst, akármelyiket. De az utóbbi két-három hétben, ha már megérzem a szagát, hányni tudnék. Az izével nincs baj, megeszem, mert kivánom, de a szagát nem bírom elviselni. De már a felvágottakkal is ez a helyzet.
Hanyagolnom kéne a húst, vagy mitől van ez?
21l
Én is hallottam olyanokról akik nem bírták a húst korona alatt/után. Nem tipikus tünet azért, de van ilyen is.
De olyat is tudok aki terhesség alatt érzékenyebb lett a szagokra és amiatt nem tudta enni a húst.
Szóval lehet ez is, az is, vagy más egyéb.
Lehet terhesség, lehet egyszerüen egy egyszeri rossz élmény (valaki nem egészen friss húst készített és annak a szaga megragadt az emlékezetedben, lehet arc/homloküreg-gyulladás (akár tünetmentesen, ha krónikus), lehet nátha, lehet covid-utóhatás vagy kezdete.
Ha megoldható, egy-két hétig kerülj el minden hústartamú élelmszert, úgy könnyebben visszaáll a szagérzeted.
Nem ettél rossz húst mostanában?
Én konkrétan a vega étrend 2. évében járok, annyira gusztustalanul elkészített húsételt ettem egyszer, azóta rosszul vagyok minden húsfélének a gondolatától is. A tejföllel is így vagyok, egyszer gyerekként megéreztem a romlott tejföl szagát, azóta semmilyen formában nem vagyok hajlandó tejfölt fogyasztani, a szagától is forogni kezd a gyomrom. :D
Vagy ahogy fent is írják, a covid vagy pár betegség okozhat változást az ízlelésben, szaglásban.
Terhes nem lehetek, szóval ez kizárva.
Nem ettem a rossz hús ételt :( de akkor kerülöm, és meglátjuk.
Nekem is volt ilyen, meg evekkel ezelőtt. Covid a kanyarban se volt.
Par het után helyreallt. de meg vert se tudtam adni, verszegeny is lettem.
Nincs sok savad??reflux?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!