Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mit csináltok...

Ilyen esetben mit csináltok az étellel? Minek van több értelme?

Figyelt kérdés

Ha van olyan ételem, ami nem penészes, de azért már nem is friss, szóval nem enném meg, de a kukába se akarnám dobni, melyik a jobb: odaadni egy kutyának (a párom kutyusának oda tudnám adni) vagy kitenni egy kuka tetejére , ahonnan talán elviszik a rászorulók?

Ti mit csináltok az olyan étellel, ami megmaradt, nem ennétek már meg, mert régebbi, de azért nem is penészes?

2021. febr. 20. 09:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
44%

Nincs kerítésem, nincs itt közösségi ételdoboz, és nem látok rá az ablakból a kukára, hogy lássam, mikor jön valaki kukázni.

Car lehet akkora vasfegyelemben élni, hogy soha nem marad 0 maradék.. ami megvan főzve, akkora porciót kell kötelezően megenni és nincs választás, ha esetleg aznap mégse azt enném.. így is lehet élni, de minek 😁

2021. febr. 20. 11:31
 12/29 anonim ***** válasza:
82%

"Car lehet akkora vasfegyelemben élni, hogy soha nem marad 0 maradék"

ez nem vasfegyelem, egyszerűen tudom, kb mennyit eszünk meg egy étkezésre, maradékot nem szeretünk enni, így én csak annyit főzök ami egyből el is fogy. ha marad is kaja, az max annyi hogy másnap ebédre megesszük (2 adag ritkán marad). ha esetleg véletlenül annyit főzök, hogy 2 adagnál több marad, akkor van hogy lenyomom a torkomon a 3. nap, mert nem szeretek ételt kidobni, de ha egyszerűen nem akarom megenni, akkor nem fogom megenni. megy a kukába sajnos

2021. febr. 20. 11:35
 13/29 anonim ***** válasza:
90%

Én sem vagyok tökély, ennek ellenére romlott kajával nem alázok meg egy hajléktalant sem. Ha meg nem romlott, akkor lefagyasztjuk, de leginkább igény szerint, ésszel főzünk.

A kutyának meg nem adhatsz hüvelyeseket (babot, borsót, lencsét) káposztát, karfiolt, karalábét, nem etetheted krumplival, mert az csak átfut rajta és semmit nem hasznosít belőle, nem használ neki a cukros, árt neki a csokis, nem eszik gombát, mákot, árthatnak nekik a nyersen tartósított sertés és vadhúsok (pl. kolbász) a savanyítatlan tejtermékek (laktóz) csöves csontok (pl. csirkecombcsont), szőlő, mazsola, ribizli, xillit, xilitol-hirtelen inzulin emelkedést és májelégtelenséget okoz, hagymafélék - N-propil-diszulfid dózisfüggő mérgezés, avokádó-persin mérgezés, sóska, rebarbara-kalcium-oxalát mérgezés, a kutya például fejre állhat némi sütőportól, vagy szódabikarbónától, de mérgező rá a szerecsendió, sőt a boróka is.

A kutya nem konyhamalac, akibe mindent beleönthetsz, ami már nem kell!

2021. febr. 20. 11:42
 14/29 anonim ***** válasza:
29%

Na jó ha valaki szivatja magát azzal, hogy minden nap főz, az más, ott mondjuk jobban ki lehet számolni az adagokat.

Azért ne essünk túlzásokba :D Nem döglik meg mindentől egy kutya..

Mert aki a kukában turkál annak tényleg az a megalázó, ha egy kis dobozkában kukán kívül találja meg a kaját, nem az ha a kukából kell kiszednie....

2021. febr. 20. 12:02
 15/29 anonim ***** válasza:
92%
#14 nem szívatás, ha élvezed. nekem a hobbim a főzés, így nem érzem tehernek, szívesen csinálom
2021. febr. 20. 12:08
 16/29 anonim ***** válasza:
89%

Tanulj már meg olvasni és értelmezni!

Ezt írtam:

"...romlott kajával nem alázok meg egy hajléktalant sem. Ha meg nem romlott, akkor lefagyasztjuk, de leginkább igény szerint, ésszel főzünk."

Sehol nem írtam kukáról, vagy dobozról, esetleg annak hiányáról.

2021. febr. 20. 12:14
 17/29 anonim ***** válasza:
93%

Nem döglik meg mindentől a kutya, ez tény. De az én kutyám ne pusztuljon már el ideje korán mert egy igénytelen bunkó vagyok, aki moslékkal eteti. Tudod, mi azért tartjuk, mert szeretjük. Nem mert kell és a szomszéd Marinak is van, nem mert azt hisszük, hogy a betörő nem jön be (marhaság, ha nagyon be akar jönni, akkor valamit csinálnak a kutyával és ennyi).

Ha nem akarnék rendesen gondoskodni róla, akkor nem hoztam volna haza. Nekem ez egyértelmű, de biztos én vagyok a hülye.

Biztos én vagyon a fura, mert szeretném, ha addig élne amíg lehet. Képzeld, oltatni is szoktam, sőt, ha beteg még orvoshoz is viszem. Durva nem? Gondolom az is flanc meg úri huncutság.

2021. febr. 20. 12:14
 18/29 anonim ***** válasza:
92%
az alkohol meg a cigi se öl meg egyből, mégse egészséges
2021. febr. 20. 12:20
 19/29 anonim ***** válasza:
79%
17-es, természetesen nem adom az ételmaradékot annak a szomszédnak, aki prémium táppal eteti a kutyáját. Annak adom, aki a piaci kutyákat eteti. Akiknek nincs gazdájuk. És akik éheznek, ha valaki nem visz nekik kaját.
2021. febr. 20. 12:52
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Már elnézést, senki nem állította itt úgy be magát, mintha jobb lenne másoknál a szokásai miatt. Az viszont valahol borzasztó, hogy még azokat szólják meg, akik nem pazarolják az ételt. Nektek van róla fogalmatok milyen szintű étel pazarlás van fejlett országokban? Ez a környezetünknek sem tesz jót. Kizsákmányolják az emberek a földeket és az állatokat élelemért, aztán hatalmas adag teljesen kiváló ételek a kukában végzik és az enyészeté lesz. Ez hatalmas luxus. És mint "luxusban" élő emberek az a minimum, amit tehetünk, hogy nem pazaroljuk feleslegesen azt, amiből másoknak meg nem jut. Hát ha emiatt szar ember valaki, ám legyen.
2021. febr. 20. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!