Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hol egyel extra olcsón?

Hol egyel extra olcsón?

Figyelt kérdés

El kellett jönnöm otthonról. Mivel nem akarom, hogy lássák, hogy milyen helyzetben vagyok, a könyvekért fizetnem kellett (könyvtrári beiratkozási díj). Csak az ételen tudnék spórolni, illetve a gyogyszeren, de az utóbbi veszélyes. Eddig zsemlét ettem, próbáltam magam sütni, de már hányingerem van tőle. Tudtok mondani kérlek tippeket?

Egyetemista vagyok, hogy kitörjek otthonról.

2021. febr. 14. 18:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Olcsóbb rizs 350 ft egy kg, 30 dkg (egy normál bögre) elég egy napra.

Csirkenyak, far-hát, kacsanyak ezekből 1 kg kb, 300- 350 ft, hagyma 6 db 200 ft. Só 1 kg 100. Majoranna, ö. bors, 200 ft.

A legegyszerűbb rizses hús, bár a csontosabb fajta. Ez tésztával is működik, és azt még hosszabb lével is főzheted. 1/2 kg tészta az olcsóbb fajta 200-250 ft. 1 csomag/ nap.

A burgonya véleményem szerint nem a legolcsóbb, mert hámozni kell, és ha becsúszik 1-2 belül rossz szem, az veszteség.

Tészta és rizs. ezekhez minden jó.

A darált hús 1000 ft kb. 1 kg, de ha fagyasztani tudod 4 felé is oszthatod, simán. És tartalmas tésztaételt készíthetsz.

Csirkeszív, máj, zúza. Szintén olcsóbb kategória. 400-600 ft /kg 3 napra 1 embernek jó szaftosan vagy levesnek tuti elég.

Főzelékek jól felhúzva 1 kg alapanyagból akár 2 napra is elég. Persze csak ezt étkezve. Ahhoz virsli, párizsi, főtt tojás egyaránt jó.

2021. febr. 14. 21:18
 12/13 anonim ***** válasza:
88%

Ha bármi jó csak meg lehessen enni, akkor itt van pár alapszabály:

- Egy fogás legfeljebb 3 alapanyagból készüljön.

- Légy kreatív, próbáld az alapanyagokat minél több módon felhasználni.

- Az ízesítéssel ne spórolj, másképp mindent meg fogsz unni.

- Keresd az akciós termékeket, különösen a zárás előtti órában.

- Alapanyagok, amik jó barátaid lesznek: Krumpli, répa, hagyma, és egyéb zöldségek, alma, narancs, nyáron dinnye, darált sertéshús, csirke farhát, baromfi rúd (párizsi)...

- Nyáron próbálhatsz magadnak növényeket termeszteni, még panelban is megoldható a dolog.

2021. febr. 14. 22:35
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2021. febr. 15. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!