Hol egyel extra olcsón?
El kellett jönnöm otthonról. Mivel nem akarom, hogy lássák, hogy milyen helyzetben vagyok, a könyvekért fizetnem kellett (könyvtrári beiratkozási díj). Csak az ételen tudnék spórolni, illetve a gyogyszeren, de az utóbbi veszélyes. Eddig zsemlét ettem, próbáltam magam sütni, de már hányingerem van tőle. Tudtok mondani kérlek tippeket?
Egyetemista vagyok, hogy kitörjek otthonról.
Olcsóbb rizs 350 ft egy kg, 30 dkg (egy normál bögre) elég egy napra.
Csirkenyak, far-hát, kacsanyak ezekből 1 kg kb, 300- 350 ft, hagyma 6 db 200 ft. Só 1 kg 100. Majoranna, ö. bors, 200 ft.
A legegyszerűbb rizses hús, bár a csontosabb fajta. Ez tésztával is működik, és azt még hosszabb lével is főzheted. 1/2 kg tészta az olcsóbb fajta 200-250 ft. 1 csomag/ nap.
A burgonya véleményem szerint nem a legolcsóbb, mert hámozni kell, és ha becsúszik 1-2 belül rossz szem, az veszteség.
Tészta és rizs. ezekhez minden jó.
A darált hús 1000 ft kb. 1 kg, de ha fagyasztani tudod 4 felé is oszthatod, simán. És tartalmas tésztaételt készíthetsz.
Csirkeszív, máj, zúza. Szintén olcsóbb kategória. 400-600 ft /kg 3 napra 1 embernek jó szaftosan vagy levesnek tuti elég.
Főzelékek jól felhúzva 1 kg alapanyagból akár 2 napra is elég. Persze csak ezt étkezve. Ahhoz virsli, párizsi, főtt tojás egyaránt jó.
Ha bármi jó csak meg lehessen enni, akkor itt van pár alapszabály:
- Egy fogás legfeljebb 3 alapanyagból készüljön.
- Légy kreatív, próbáld az alapanyagokat minél több módon felhasználni.
- Az ízesítéssel ne spórolj, másképp mindent meg fogsz unni.
- Keresd az akciós termékeket, különösen a zárás előtti órában.
- Alapanyagok, amik jó barátaid lesznek: Krumpli, répa, hagyma, és egyéb zöldségek, alma, narancs, nyáron dinnye, darált sertéshús, csirke farhát, baromfi rúd (párizsi)...
- Nyáron próbálhatsz magadnak növényeket termeszteni, még panelban is megoldható a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!