Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A rántott cukkini az egészsége...

A rántott cukkini az egészséges ételek közé tartozik?

Figyelt kérdés

2021. jan. 29. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
33%

Literszámra használják a napraforgóolajat - közben olívából két evőkanál is elég 6-8 szelet hús kisütéséhez. Legalábbis én ezt látom....


LEfogadom, hogy nekem az olajfogyasztásom sokkal kevesebbe van havi szinten, mint aki "olcsó" napraforgóolajat használ.

OK, nem csinálok rántott dolgokat, meg bő olajban krumplisütést sem.


Tepsiben, szintén 1-2 ek-nyi olívaolajban átforgatva (plusz fűszerezve) sokkal finomabb nekünk a krumpli, mint az "átlag" hasábburgonya.

2021. jan. 29. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
47%
9-es barom! Nyersen fogyasztva, egyszeresen telített mint pl olíva ill. többszörösen telítetlen mint pl dió, avocado stb olajok egészségesek. Sütve még ezek sem mert alacsony a forráspontjuk. Átlag bunkó finomitott napraforgóban süt tehát egészségtelen ki mennyiségben is, de azért kötekedj húgyagyú.
2021. febr. 5. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim válasza:
100%
Tegyünk különbséget a minőségi /olíva, dió, tökmag, repce, stb/, nyersen préselt /netán szűz, azaz első préselésű/, és a hevített tömegolajak között. A natúr olajak kimondottan egészségesek 1-2 evőkanállal a salátára, kész ételre /jó zsírsavak, vitamonok/. A hevített olajaknak megváltozik a szerkezete, nem mondhatóak egészségesnek, - és különösen nem a nagyüzemben termelt, érlelővel bepermetezett napraforgó olaja nem az. A panír különben is rengeteg olajat felvesz. Csak legfeljebb alkalmanként ajánlatosak a panírozott ételek.
2021. febr. 5. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Olaj úgy és olyan formában egészséges ahogy az egy magban benne van. Az egy kész "csomag", őseink mindig is ettek magokat, annak feldolgozásához alkalmazkodott a testünk.

A kisajtolt tömény olajhoz nem! Pláne nem 170 C fokra hevítve ahol mindenféle rákkeltő anyagok alakulnak ki benne.

Ugyanez a helyzet a cukorral: ahogy és amennyi egy gyümölcsben előfordul az teljesen rendben van. A színtiszta kivont tömény cukor már káros!


Ezeket nem is tudjuk természetes formában "túlenni" mert saját magát limitálja. Magokból (hacsak nem agyonsózott ami szintén mesterséges) nem tudunk egyszerre fél kilót benyomni, csak annyit amennyi pont még jó.

Gyümölccsel (cukrozatlanul) is hasonló a helyzet.


Amit írt valaki hogy néha egy kicsi belefér, ez természetesen így van de csak azért mert a testünknek van annyi tűrőképessége hogy valamennyi "mérget" különösebb egészségkárosodás nélkül kibír.

Az hogy konkrétan mennyit az viszont egyéni és nem lehet előre tudni.

2021. febr. 5. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!