Literszámra használják a napraforgóolajat - közben olívából két evőkanál is elég 6-8 szelet hús kisütéséhez. Legalábbis én ezt látom....
LEfogadom, hogy nekem az olajfogyasztásom sokkal kevesebbe van havi szinten, mint aki "olcsó" napraforgóolajat használ.
OK, nem csinálok rántott dolgokat, meg bő olajban krumplisütést sem.
Tepsiben, szintén 1-2 ek-nyi olívaolajban átforgatva (plusz fűszerezve) sokkal finomabb nekünk a krumpli, mint az "átlag" hasábburgonya.
Olaj úgy és olyan formában egészséges ahogy az egy magban benne van. Az egy kész "csomag", őseink mindig is ettek magokat, annak feldolgozásához alkalmazkodott a testünk.
A kisajtolt tömény olajhoz nem! Pláne nem 170 C fokra hevítve ahol mindenféle rákkeltő anyagok alakulnak ki benne.
Ugyanez a helyzet a cukorral: ahogy és amennyi egy gyümölcsben előfordul az teljesen rendben van. A színtiszta kivont tömény cukor már káros!
Ezeket nem is tudjuk természetes formában "túlenni" mert saját magát limitálja. Magokból (hacsak nem agyonsózott ami szintén mesterséges) nem tudunk egyszerre fél kilót benyomni, csak annyit amennyi pont még jó.
Gyümölccsel (cukrozatlanul) is hasonló a helyzet.
Amit írt valaki hogy néha egy kicsi belefér, ez természetesen így van de csak azért mert a testünknek van annyi tűrőképessége hogy valamennyi "mérget" különösebb egészségkárosodás nélkül kibír.
Az hogy konkrétan mennyit az viszont egyéni és nem lehet előre tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!