Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen piát ajánlanátok...

Milyen piát ajánlanátok házibuliba?

Figyelt kérdés
Valamit kéne venni de ötletem sincs. Még azt sem tudom, hogy rövidet vagy mást vegyek. Bármilyen ajánlatot szívesen fogadok.

2021. jan. 5. 17:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%
Náunk legutóbb vodka és amaretto fogyott a legjobban, de volt még pezsgő, bor, cider is. A malibut is ajánlom, almalével nagyon finom.
2021. jan. 5. 18:01
 12/17 anonim ***** válasza:
73%
Én sör párti vagyok, így legalább viszek annyit amennyit megiszok, ha ott esetleg nincs, de inkább többet viszek belőle. Pl 2x6-os packot.
2021. jan. 5. 19:09
 13/17 anonim ***** válasza:
77%
Kakako, tejeskave, tej, tea ... viz.
2021. jan. 5. 21:41
 14/17 anonim ***** válasza:
94%

Margarita koktél jéggel, shakerrel összerázva, egyszerű üvegpohárban felszolgálva.

Nem kell hozzá más, mint egy egyszerű fém koktél shaker, jóféle tequila (semmiképpen nem Sierra, mi 1 literes José Cuervo Silver-ből csináltuk, ez viszonylag egy jobb márka, főleg ár/minőség tekintetében), továbbá 0,7 literes Cointreau - mindkettő mélyre hűtve, 2 kg jég a benzinkútról (legjobb megoldás, így jut jég a shakerbe és a poharakba is és nem kell külön kockát gyártani), 100%-os citromlé (esetleg limelé) és mi a netes tippek alapján szereztünk be egy üveg Agávé szirupot is, amivel ellensúlyozni lehet a citromlé savasságát (Eurofamily-ből szereztük be).

Semmi talpaspohár, semmi cicoma (pl. citromkarika meg sópermet a pohár szélén), egyszerű üvegpohár jéggel telipakolva, arra rátöltve a koktélt és aztán hadd szóljon!

Nálunk óriási sikere volt! Még az is többször ivott belőle, aki amúgy utálta a tequilát (érthető okokból, hiszen Sierrán kívül mást addig nem ivott) ráadásul az is egy külön buli, ahogy az ember rázza a shakert, miközben a vendégek feszülten várnak (ajánlok hozzá kendőt vagy rongyot, mert a jég miatt könnyen a shakerhez ragad az ember keze), aztán a házigazda egyenként felszolgálja a koktélt a vendégek poharába.

Az eredeti recept:

- 3 cl tequila

- 2 cl Cointreau

- 1,5 cl citrom vagy limelé

(Agávé szirup ízlés szerint)

Fogjuk a shakert, rakunk bele jeget, alaposan összerázzuk, amíg a shaker fala nem kezd el zúzmarás lenni, majd kitöltjük az előre jéggel telitöltött poharakba.

(Én a vendégeknek egyszerre egy pohárba 2 adagot szolgáltam fel - a fenti mennyiségekből 2x-es adag ment a shakerbe, aztán a poharakba - így maga az ital is tovább kitartott, a hangulat is előbb megjött és persze az én kezem is többet tudott pihenni. 🙂)

Megj.: mi nálunk volt még egy üveg Bacardi fehér rum, Tropical Blue Curaçao, anászlé és kókusz szirup, mivel a húgom és az ő barátja nem rajongotz annyira a Margaritáért, ezért ők inkább Piña Colada-t ittak. Csak azért írtam ezt, mert ha végül tényleg rászánnád magad a koktél készítésre Tisztelt Kérdező, akkor nem ártana min. 2 féle - lehetőleg nem túl bonyolult - koktélhoz alapanyagokat beszerezni hogy ha az egyik nem ízlene vkinek, akkor annak lenne egy másik opció. A Margarita és a Piña Colada csupán tipp volt.

2021. jan. 5. 22:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor mindig felmértem milyen társaságba megyek. Ha olcsóbban akarod megúszni akkor vigyél bort vagy vodkát valami felöntővel. Viszont tudom, hogy extrém de megkérdezhetnéd a többieket így biztos nem hibázol.
2021. jan. 6. 07:46
 16/17 anonim válasza:
73%
Pálinka,és vodka.
2021. jan. 6. 08:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Az jó kombo 🤣
2021. jan. 6. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!