Milyen piát ajánlanátok házibuliba?
Margarita koktél jéggel, shakerrel összerázva, egyszerű üvegpohárban felszolgálva.
Nem kell hozzá más, mint egy egyszerű fém koktél shaker, jóféle tequila (semmiképpen nem Sierra, mi 1 literes José Cuervo Silver-ből csináltuk, ez viszonylag egy jobb márka, főleg ár/minőség tekintetében), továbbá 0,7 literes Cointreau - mindkettő mélyre hűtve, 2 kg jég a benzinkútról (legjobb megoldás, így jut jég a shakerbe és a poharakba is és nem kell külön kockát gyártani), 100%-os citromlé (esetleg limelé) és mi a netes tippek alapján szereztünk be egy üveg Agávé szirupot is, amivel ellensúlyozni lehet a citromlé savasságát (Eurofamily-ből szereztük be).
Semmi talpaspohár, semmi cicoma (pl. citromkarika meg sópermet a pohár szélén), egyszerű üvegpohár jéggel telipakolva, arra rátöltve a koktélt és aztán hadd szóljon!
Nálunk óriási sikere volt! Még az is többször ivott belőle, aki amúgy utálta a tequilát (érthető okokból, hiszen Sierrán kívül mást addig nem ivott) ráadásul az is egy külön buli, ahogy az ember rázza a shakert, miközben a vendégek feszülten várnak (ajánlok hozzá kendőt vagy rongyot, mert a jég miatt könnyen a shakerhez ragad az ember keze), aztán a házigazda egyenként felszolgálja a koktélt a vendégek poharába.
Az eredeti recept:
- 3 cl tequila
- 2 cl Cointreau
- 1,5 cl citrom vagy limelé
(Agávé szirup ízlés szerint)
Fogjuk a shakert, rakunk bele jeget, alaposan összerázzuk, amíg a shaker fala nem kezd el zúzmarás lenni, majd kitöltjük az előre jéggel telitöltött poharakba.
(Én a vendégeknek egyszerre egy pohárba 2 adagot szolgáltam fel - a fenti mennyiségekből 2x-es adag ment a shakerbe, aztán a poharakba - így maga az ital is tovább kitartott, a hangulat is előbb megjött és persze az én kezem is többet tudott pihenni. 🙂)
Megj.: mi nálunk volt még egy üveg Bacardi fehér rum, Tropical Blue Curaçao, anászlé és kókusz szirup, mivel a húgom és az ő barátja nem rajongotz annyira a Margaritáért, ezért ők inkább Piña Colada-t ittak. Csak azért írtam ezt, mert ha végül tényleg rászánnád magad a koktél készítésre Tisztelt Kérdező, akkor nem ártana min. 2 féle - lehetőleg nem túl bonyolult - koktélhoz alapanyagokat beszerezni hogy ha az egyik nem ízlene vkinek, akkor annak lenne egy másik opció. A Margarita és a Piña Colada csupán tipp volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!