Phoney kérdése:
Miért ajánlják, hogy a gyógyteát ne ízesítsük?
Figyelt kérdés
Rontana a hatásán pl. a szőlőcukor?2010. aug. 9. 19:18
1/7 anonim válasza:
Azért, mert egyrészt az izét elrontja, másrészt a cukros tea sok felesleges kalória lenne, akkor már cukros üditöt is lehetne inni, cukor nélkül egészségesebb, de van, amelyiknek a felszivódását akadályozza a cukor.
2/7 A kérdező kommentje:
Fehérüröm-teával innám (ne mondja senki, hogy annak el lehet rontani az ízét:D), szőlőcukrot meg amúgy is fogyasztok:)
Esetleg tudja valaki, annak rontja-e a felszívódását?
2010. aug. 11. 13:38
3/7 anonim válasza:
Szerintem igen, mert sokkal keserübbnek fogod érezni, de ártani nem fog, a hatását nem rontja. Viszont ha sokat iszol cukorral, akkor figyelj, mert könnyen elhizhatsz a cukortól.
4/7 anonim válasza:
Én nem olvastam ilyet egy dobozon sem, kevés citromot és cukrot ajánlanak, csak fél kanalat/szűrőt stb. nem lehet használni hozzá.
5/7 anonim válasza:
9,37 vagyok... egyébként szerintem is csak rontani lehet a gyógyteák ízén, bár nehéz elképzelni... annyira sz*rok, de ízesítve még rosszabb :(
6/7 A kérdező kommentje:
:D Én egy párnak szeretem az ízét...fekete üröm, izsóp, esetleg édesgyökér. Egyébként nem éreztem keserűbbnek a szőlőcukortól, de végülis tökmindegy, mert a fehér üröm nekem olyan durva, hogy úgyis minél gyorsabban bezömpölöm, akkor meg mindegy:)
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 12. 11:32
7/7 anonim válasza:
Mert a gyógyteákat a reformkonyha megjelenésével terjesztették el széles körben, ott meg ugye a cukor és a fehérliszt a 'főellenség'... megjegyzem nem alaptalanul.
Citomomot tehetsz bele, a C vitamin tartalma miatt kifejezetten jó.
Én a szőlőcukor helyett mézet javasolnék (márha eszel állati eredetű ételeket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!