12 éves gyerek vagyok és megyünk egyy több napos kirándulásra, ahol nagyon sűrű lesza program. Még soha nem ittam energiaitalt, de most az egyszer szeretnék inni, hogy bírjam a strapát. Tudtok ajánlani valami nem túl erőset, gyerekeknek?
Energiaital nélkül behalsz? Mi ez, haláltábor? :D
Egyél ipari cukrot ásványvízzel.
Jajaa, Energiegetränk für Kinder az jó :D:D
Amúgy nem egy nagy szám egyik sem, jellegzetes ízük van, annyi. Használj metilamfetamint, akkor bírni fogod a strapát :D:D;P
Valamelyikben amúgy nem rég találtak kokaint.
Egyébként ha elég vizet (pl. szénsavmentes ásványvizet, "barbivizet") iszol, az is jó frissítő.
Ha már mindenképp elhatároztad magad energiaital ügyben, akkor igazából egy dologra ügyelj: sose idd meg az egészet egyszerre.
A fentebbi nagyarc válaszolók, akiknek egy energiaital nem cucc, bizonyára eléggé hozzá vannak már szokva a koffeinhez, esetleg napi többször kávéznak, vagy ilyesmi - ehhez képest egy energiaital talán tényleg nem ügy. Te viszont nyilván nem, így rád sokkal jobban hat a koffein. A koffein túladagolás (mármint nem a halálos, mert azt biztos nem kapsz, csak az enyhe) nagyon szar, nekem már volt hozzá szerencsém. Az ember remeg, majd' szétrobban a füle, de a rosszullét miatt nemhogy aktívabb lenne, hanem sokkal kevesebbre képes.
Szóval azt javaslom, hogy max 1/3 Bombát vagy hasonló italt igyál meg, a többinek vigyél egy kimosott zárható palackot (kólás flakon pl), és öntsd át bele. Semmiképp ne próbáld ki a gyorsított változatot (azt hiszem, a Red Bull esetében Shot vagy hasonló névre hallgat), ami kisebb flakonban van, de sokkal erősebb.
12 évesen én nem ajánlom, hogy energiaitalt igyál. De komolyan, ha már élénkítő, akkor legyen természetes, mint pl. a kávé. Én személy szerint minden reggel kávéval kezdem a napot, és az felébreszt.
De 12 évesen még ezt sem igazán ajánlanám.
De most mondjátok már meg, miért vagytok úgy oda az energiaitalokért? A kávénak több száz éves hagyománya van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!