Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha nagyon...

Mit lehet tenni ha nagyon lassan eszek és ezt problémának érzem?

Figyelt kérdés

A családomban mindenki ilyen tempóban étkezik, nekem tizen-x évig ez volt a normális, nem is nagyon tűnt fel hogy lassú lenne.

Most viszont huszonévesen új környezetbe csöppenve már problémásnak érzem, az összes barátom, kollégám, és a párom is sokkal gyorsabban eszik nálam - értsd vacsoránál pl. én egy szelet kenyeret eszek meg, addig a párom 3-4 szeletet.

Nekem pedig totálisan elmegy az étvágyam ha már mindenki más végzett és csak várnak rám hogy végezzek a nyammogással, így lehetetlen számomra jóízűen enni, szóval sajnos egy ideje túl keveset eszek szerintem. Ráadásul van hogy időre kellene végezni. Sokszor ezek miatt kb. a felét tudom megenni annak az adagnak amit amúgy megennék.

Természetesen már próbáltam "gyorsabban enni", de ha nagyobb falatokkal próbálkozok akkor csak még tovább tart megrágni, ha meg kevésbé rágom meg akkor megfájdul a hasam.

Volt valaki ilyen helyzetben? Mi segíthetne? Miket lehet tenni ilyen esetben?

2020. okt. 13. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Én is nagyon lassan eszem, de szerintem a többiek habzsolnak és az nem egészséges.
2020. okt. 13. 15:02
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem foglalkozom a többiekkel, az ételt jól meg kell rágni.
2020. okt. 13. 15:04
 3/9 Lena7 ***** válasza:
76%

En meg pont a te fordítottad vagyok. Én nagyon gyorsan eszek.

Suli/munka mellett nem mindig van időm enni, ezért ha éppen van 1 szabad percem, akkor mindig megpróbálom az ebédet/reggelit gyorsan elintézni

Szerintem nem baj az, ha nem kapkodsz, szívem szerint én is mindig lassan ennék.

Ne érezd rosszul magad egy ilyen kicsi "hülyeség" miatt.

Mindenkinek megvan a saját tempója. Van aki gyorsan eszik és van aki lassan. Ez van, nem vagyunk egyformák

2020. okt. 13. 15:53
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Magyarán csak nyámnyogsz az étel felett na ez is hiba és zavaró mert olyan mintha nem íz lenne az étel .
2020. okt. 13. 16:05
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Ne erőltetsd magadra mások evési tempóját. Inkább próbáld azt helyrerakni a fejedben, hogy elmegy az étvágyad, ha más nem eszik. Ez azért furcsa.
2020. okt. 14. 11:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Engem ZAVAR, ez a kérdésem lényege... sajnos nem a lelkifröccsre lett volna szükségem, hogy ne érezzem rosszul magam... kedvesek vagytok, köszönöm de engem a megoldás érdekelne. :(
2020. okt. 14. 11:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Vedd fel a rítmust .
2020. okt. 15. 06:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Vékony vagy ?

Parom is nyammog es ket falatonkent leall ami nagyon idegesit mert azt hiszem nem izlik neki a fősztōm,de mindent igy eszik.

Megkérdezhetem hogy szeretsz enni vagy csak muszajbol eszel ? Milyen az ételhez valo viszonyod?

2020. okt. 29. 07:28
 9/9 A kérdező kommentje:

Egyedül szeretek enni, társaságban a fent írtak miatt utálok, kellemetlen. Magát az ételt szeretem, ma is egyedül fogok ebédelni, be fogok termelni egy jó adagot. :D Ha másokkal kell étkeznem akkor mindig keveset eszek.

A súlyom normális, se nem túl kevés, se nem túl sok.

2020. okt. 29. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!