Minden micros popcorn rákkeltő?
"Nem a mikrohullám melegít, hanem a súrlódási hő. A készülékben lévő magnetron révén az elektromos energia átalakul, és a mikrohullám által keltett rezgések forgásba hozzák a dipólusmolekulákat (kiemelten a vízmolekulákat), amelyek egymáshoz ütődve, súrlódva hőt termelnek. Az étel ilyen módon belülről kifelé melegszik, szemben a gáztűzhelyen történő melegítéssel, ahol kívülről befelé történik a hőátadás. A mikróban „nedves hőhatásról” beszélünk, a víz melegítő hatása révén, míg például olajban vagy sütőben sütéskor száraz hőről. Rákkeltő pörkanyagok a mikróban nem tudnak képződni, a gázon melegített ételben igen."
Tudod mitől félj inkább? A teflontól! Na az durva dolog...
Nem a mikrohullám miatt rákkeltő állítólag, hanem a csomagolása belsejében található anyag miatt, és az ízesítők miatt. Legalábbis nemrég olvastam erről, aztán ki tudja mi az igazság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!