Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A középkorúak általában miért...

A középkorúak általában miért csak a vastag "pizzát" istenítik?

Figyelt kérdés

Az 50-es emberekre gondolok.

Élősszőr azt hittem,hogy csak az én édesanyám ilyen.De, aztán kiderült,hogy nem, hanem a korosztályából elég sokan gondolják így.


Szerintük az a jó "pizza", aminek nagyon vastag a tésztája.Én kérdeztem miért?A válasz az,hogy "azzal lehet csak jól lakni".

Na, de amikor pizzát eszünk, annak nem az a lényege,hogy a 10 centis kelt tésztával lakjuk jók.


Ők a vékony tésztásra fintorognak.

Rám meg azt mondja,hogy flancos.Azért, mert én direkt pizzalisztből készítem és vékonyra csinálom a tésztát.A feltétnél is ügyelek,hogy alulra megy a szósz, utána a fűszerek, majd reszelt sajt és utána a gomba, sonka.



Én azt gondolom,hogy, amikor bejött Magyarországra a pizza, akkor az otthoni elkészítése rosszul terjedt el.



2020. szept. 3. 19:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó, igeeeen. Meg egy kajánál az EREDETI recept. Mert kulturális apokalipszist okoz, ha otthon, az én konyhámban magamnak főzök.

Sőt, nem hogy nem eszik meg, hanem egyenesen a kukába dobják a teljesen okés kaját, PFEJ.

2020. szept. 3. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
Én a pizzás csigát szeretem.
2020. szept. 3. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

#10

8-as vagyok és ha engem címeztél pizza-sznobnak, "akik egyszer elmentek Olaszországba 3 napra", hát felvilágosítanálak, hogy 40 éve élek Olaszországban és felőlem olyan pizzát eszel, amilyet akarsz, akár lekvárosat is, bánom is én!

Simán a kérdésre válaszoltam, hogy idős emberként a vékony pizzát szeretem. Mert nekem meg ehhez van jogom!


A többieknek,akiket esetleg érdekel:

...és nem, nem ázik át és nem hajlik el a vékony pizzám, mert nem a nyers tésztát pakolom meg, hanem akkor, amikor már nyert a sütőben egy kis kérget. De akármilyen tésztát készítek, én a tésztába is teszek egy kevés olasz fűszerkeveréket.

2020. szept. 4. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

26 vagyok, imádom a vastag tésztájú pizzát. :)

A vékonyat is szeretem, de otthon mindig vastagra csináljuk. Párom is jobban szereti úgy. :)

(Szüleim viszont sokkal jobban szeretik a vékonyat - 55 környéki korosztály)

Szóval egyáltalán nem tapasztalom azt, amit leírsz.

2020. szept. 4. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
76%
#10 #11 Még az olaszoknak - akik a világ legnagyobb kajasznobjai a franciák mellett - sincs baja azzal, ha valamit nem az eredeti recept alapján készítesz, amennyiben a végeredményt nem hívod ugyanannak, mint az eredetit. Pl. ha tejszínt vagy gombát teszel bele, akkor már nem carbonara amit csinálsz, hanem tejszínes/gombás tészta, ennyi az egész. Én állandóan improvizálok az olasz kajákkal és szerintem semmit se csinálok recept alapján, de így is ízlik :D Pizzából viszont én is csak a nápolyi stílusút szeretem, amióta kipróbáltam a többinek teljesen elveszett a varázsa.
2020. szept. 4. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
61%
Utolsó, nem azolaszkoról és franciákról beszélek, hanem a magyarokról, akik arra verik magukat, hogy ők bizony még a kutyájuknak is EREDETIIIII recept szerint főznek és jujj.
2020. szept. 4. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem korosztályhoz, hanem egyéni ízléshez köthető, ki mit szeret. Lásd a hozzászólásokat :-) Én a 30-as éveimben járok, többször jártam Olaszországban, köztük Nápolyban is, de nem sikerült megszeretnem a vékony tésztás pizzát. Próbáltam talponálló pizzériákat és igényes, öltönyös éttermeket is, s bár minőségi különbség természetesen volt, a saját készítésű, vastag tésztás pizza nekem jobban bejön. És akkor a feltétekről még nem is beszéltem, nekem Olaszországban szegényes volt a választék, ráadásul mindenhol tocsogott a pizza az olívaolajban (még egyszer mondom, sok és különböző kategóriájú helyeken is próbáltam). Nekem ez nem jön be. Viszont sokan vannak, akik élnek-halnak az olasz kajáért. Na és? Ők meg azt szeretik. Nincs ezzel semmi baj. Valaki a mákos, valaki a diós bejglit szereti jobban :-)
2020. szept. 4. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!