A középkorúak általában miért csak a vastag "pizzát" istenítik?
Az 50-es emberekre gondolok.
Élősszőr azt hittem,hogy csak az én édesanyám ilyen.De, aztán kiderült,hogy nem, hanem a korosztályából elég sokan gondolják így.
Szerintük az a jó "pizza", aminek nagyon vastag a tésztája.Én kérdeztem miért?A válasz az,hogy "azzal lehet csak jól lakni".
Na, de amikor pizzát eszünk, annak nem az a lényege,hogy a 10 centis kelt tésztával lakjuk jók.
Ők a vékony tésztásra fintorognak.
Rám meg azt mondja,hogy flancos.Azért, mert én direkt pizzalisztből készítem és vékonyra csinálom a tésztát.A feltétnél is ügyelek,hogy alulra megy a szósz, utána a fűszerek, majd reszelt sajt és utána a gomba, sonka.
Én azt gondolom,hogy, amikor bejött Magyarországra a pizza, akkor az otthoni elkészítése rosszul terjedt el.
Utolsó, igeeeen. Meg egy kajánál az EREDETI recept. Mert kulturális apokalipszist okoz, ha otthon, az én konyhámban magamnak főzök.
Sőt, nem hogy nem eszik meg, hanem egyenesen a kukába dobják a teljesen okés kaját, PFEJ.
8-as vagyok és ha engem címeztél pizza-sznobnak, "akik egyszer elmentek Olaszországba 3 napra", hát felvilágosítanálak, hogy 40 éve élek Olaszországban és felőlem olyan pizzát eszel, amilyet akarsz, akár lekvárosat is, bánom is én!
Simán a kérdésre válaszoltam, hogy idős emberként a vékony pizzát szeretem. Mert nekem meg ehhez van jogom!
A többieknek,akiket esetleg érdekel:
...és nem, nem ázik át és nem hajlik el a vékony pizzám, mert nem a nyers tésztát pakolom meg, hanem akkor, amikor már nyert a sütőben egy kis kérget. De akármilyen tésztát készítek, én a tésztába is teszek egy kevés olasz fűszerkeveréket.
26 vagyok, imádom a vastag tésztájú pizzát. :)
A vékonyat is szeretem, de otthon mindig vastagra csináljuk. Párom is jobban szereti úgy. :)
(Szüleim viszont sokkal jobban szeretik a vékonyat - 55 környéki korosztály)
Szóval egyáltalán nem tapasztalom azt, amit leírsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!