A középkorúak általában miért csak a vastag "pizzát" istenítik?
Az 50-es emberekre gondolok.
Élősszőr azt hittem,hogy csak az én édesanyám ilyen.De, aztán kiderült,hogy nem, hanem a korosztályából elég sokan gondolják így.
Szerintük az a jó "pizza", aminek nagyon vastag a tésztája.Én kérdeztem miért?A válasz az,hogy "azzal lehet csak jól lakni".
Na, de amikor pizzát eszünk, annak nem az a lényege,hogy a 10 centis kelt tésztával lakjuk jók.
Ők a vékony tésztásra fintorognak.
Rám meg azt mondja,hogy flancos.Azért, mert én direkt pizzalisztből készítem és vékonyra csinálom a tésztát.A feltétnél is ügyelek,hogy alulra megy a szósz, utána a fűszerek, majd reszelt sajt és utána a gomba, sonka.
Én azt gondolom,hogy, amikor bejött Magyarországra a pizza, akkor az otthoni elkészítése rosszul terjedt el.
52 éves vagyok, a nápolyi pizzát szeretem, leheletvékony tésztán házi paradicsomszósszal, prosciuttoval vagy rukkolával.
A 19 éves fiam a kalácsosabbra sikerült házi pizzát szereti rengeteg nyúlós sajttal.
A nyolcvanas évek végén valóban vastag tésztájú pizzákat sütöttünk, igazából 20 évesen nem tudtam, hogy milyennek kell lennie, az F.Nagy Angéla féle szakácskönyv sem utalt rá, hogy többféle stílus létezik. A szegedi Boszorkányban is vastagot adott a néni, csak úgy laffant, nagyon jó volt az akkor, az éhhalál küszöbén:)
Fiatal vagyok, de utálom ezeket a papír vékony cuccokat, amikor csak nyeklik, feltét sincs rajta szinte semmi. Az nekem olyan... paradicsomos papír.
Nem mondom, hogy legyen méter vastag, de nekem valahogy olyan semmilyen az az átázott, üres valami.
Kérdező, ne általánosíts, a rokonaid szájíze szerint!
A vékony de ropogós pizzát szeretem, azt is sütöm 20 éve itthon a családnak.
Gino Frisonitól tanultam MassaLombardában, Emília-Romagna tartományban.
(68 éves vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!