Melyik a kedvenc sajtod?
A mesesajt csokis kockasajt volt, kb. vagy 30 éve.
Én nem nagyon szeretem a sajtokat, de a tejszines kockasajtot megeszem, és a camenbert sajtokat is szeretem. És a sokak által utálatnak örvendő pálpusztai a kedvencem, de sajnos ez sem olyan már mint 10-20 évvel ezelőtt.
Érdekes, hogy a sajtos ételeket viszont kifejezetten szeretem.
Kérdezőnek és Mindenkinek, aki szeretne otthon sajtot készíteni:
- 1 liter bármilyen zsírtartalmú tej
- 1/2 kg. túró
- 6 dkg. vaj
- 1 db. felvert tojás
- egy csapott kávéskanál szódabikarbóna,
- só izlés szerint
- izesítő /petrezselyem, törött bors, kapor, házikolbász
apróra törve, stb./
A tejbe belemorzsoljuk a túrót és éppen, hogy csak megforraljuk. Sűrű szűrőbe öntjük és hagyjuk lecsepegni /1 órán belül tökéletesen lecsepeg/
Az olvasztott vajba beletesszük a lecsepegtetett túrót, a felvert tojást, a szódabikarbónát, a sót és kis lángon 10 percig folyamatosan kavargatva főzzük. Mikor levesszük /kész/, hozákeverjük az izesítő anyagot. Másnapra olyan állaga lesz, hogy akár reszelheted is. Melléktermékként igen egészséges írót kapunk, ami üdítőként is kiváló.
A túró nem egy olcsó mulatság, ezért a szavatossági lejárat előtt szoktam venni akciósat és a mélyhűtőben "gyüjtöm" a sajtkészítéshez.
Karaván,Márvány,Bakony camembert,Hóvirág
Ne sajnáld a Mesesajtot,szerintem bűn rossz volt!
Emlékszem gyerekként sokáig ácsingóztam azért hogy megkóstoljam ,mit ne mondjak életem egyik legnagyobb csalódása volt mikor ettem egyet!:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!