Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Minden húsban van féreg vagy...

Minden húsban van féreg vagy parazita?

Figyelt kérdés

Láttam egy videót ahol random egy szelet halat vizsgáltak mikroszkóp alatt s volt benne féreg.

Most akkor minden húsban van?

Mellesleg elmondja valaki meddig lehet tárolni a mélyhűtőben pl a csirke és disznó húst úgy, hogy semmi gondot ne okozzon? Van itthon 1 hónapos csirkemell is. Nem igazán merem már elkésziteni meg darált sertéshús.


2020. aug. 25. 09:11
 1/5 anonim válasza:
100%
Ne aggòdj, nincs. A fagyasztotban meg pláne. Ga minden husban lenni, mind betegek lennènk. Èvekig is elálhat a fagyasztòban, de szabályok szerint 6 hònap után már nem szabad árulni. Ez az én jelenlegi tudásom.
2020. aug. 25. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
Voltam diákmunkán Tescóba. Jobban tartok attól, hogy simán eladják a bebüdösödött, romlott húst(zárás után éreztem is azt az orrfacsaró bűzt kiáramlani). Engem figyelmeztettek a húspultban dolgozó nénik, hogy itt inkább ne vegyen a családom húst...
2020. aug. 25. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A húsban alapesetben NINCSENEK férgek, csak a provokatív videókban állítanak/mutatnak ilyet.

(Mellesleg ha lenne is, ha megsütöd/megfözöd, akkor elpusztulnának, azaz semmi bajod sem lehetne töle)

A fagyasztó meg éppen arra való, hogy hónapokig lehessen benne húsokat (is) tárolni.

Amíg le van fagyasztva, addig nem tud megromlani, mert semmi nem tud szaporodni -18 fokon. (Ha felolvasztod, az más téma, akkor célszerü legkésöbb másnap hökezelni)

A neten rengeteg táblázatot találsz, hogy milyen húsféléket meddig javasolt fagyasztani, de ez az idötartam nem azért van, mert utána megromlik a hús olyan értelemben, hogy beteg lehetsz töle, hanem esetleg az íze/illata változhat meg, és így nem kellemes érzés megenni.

Az egy hónapos csirkemellett nyugodtan használhatod, akár még 2-3 hónap múlva is, ahogy a darált húst is.

2020. aug. 25. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Megy a zöld pipa.

Szép napot!

2020. aug. 25. 10:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Vadon élő állatok húsában nagyobb valószínűséggel fordulnak elő férgek, ez egyáltalán nem meglepő. Ezért nem jó ötlet ezeket nyersen fogyasztani, max. ha megbízható helyről vásárolsz bevizsgált terméket. A sütés-főzés és bizonyos ideig történő fagyasztás viszont megöli a parazitákat.
2020. aug. 25. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!