Minden húsban van féreg vagy parazita?
Láttam egy videót ahol random egy szelet halat vizsgáltak mikroszkóp alatt s volt benne féreg.
Most akkor minden húsban van?
Mellesleg elmondja valaki meddig lehet tárolni a mélyhűtőben pl a csirke és disznó húst úgy, hogy semmi gondot ne okozzon? Van itthon 1 hónapos csirkemell is. Nem igazán merem már elkésziteni meg darált sertéshús.
A húsban alapesetben NINCSENEK férgek, csak a provokatív videókban állítanak/mutatnak ilyet.
(Mellesleg ha lenne is, ha megsütöd/megfözöd, akkor elpusztulnának, azaz semmi bajod sem lehetne töle)
A fagyasztó meg éppen arra való, hogy hónapokig lehessen benne húsokat (is) tárolni.
Amíg le van fagyasztva, addig nem tud megromlani, mert semmi nem tud szaporodni -18 fokon. (Ha felolvasztod, az más téma, akkor célszerü legkésöbb másnap hökezelni)
A neten rengeteg táblázatot találsz, hogy milyen húsféléket meddig javasolt fagyasztani, de ez az idötartam nem azért van, mert utána megromlik a hús olyan értelemben, hogy beteg lehetsz töle, hanem esetleg az íze/illata változhat meg, és így nem kellemes érzés megenni.
Az egy hónapos csirkemellett nyugodtan használhatod, akár még 2-3 hónap múlva is, ahogy a darált húst is.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Megy a zöld pipa.
Szép napot!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!