Csak én szeretem jobban a hagyományos kajákat?
Szóval én inkább előnyben részesítem a pörköltet nokedlival, mint a mindenféle csicsás ételt, aminek a nevétől is sokszor a hányinger kerülget.
Például most láttam egy olyan receptet, hogy mangóleves. Wtf?? De mondjuk ez még nem is olyan durva.
Nem értem sokszor azokat a lehetetlen kombinációkat, amiket éttermekben vagy receptoldalakon látok. Volt, hogy beültünk valahova és konkréran csak 1 olyan dolog volt, ami ilyen nem agyonextrázott volt..
1.Én nem tapasztaltam, hogy az átlag, nem felső kategóriás, nem kifejezetten külföldi ételekre (pl kínai, francia, olasz) specializálódott éttermekben ne lenne hagyományos kaja.
2. A hig end helyeken meg azért nem szokás pörköltet nokedlival enni, mert azt akármelyik panel konyhájában és az utolsó falusi sparhelten is megtalálod.
Nem kell semmilyen más ételt megkóstolnod, ha nem akarsz, semmi sem kötelező és nem igaz, hogy ettől még ne járhatnál étterembe (csak neked megfelelőt kellene választani), nyaralni, sőt külföldre is mehetsz.
Ellenben azon esetleg gondolkodj el, hogy úgy fikázol valamit, hogy nem is ismered. Meg egyébként is, mit kell ennyit pocskondiázni? Egy “a hagyományosat szeretem, nem vagyok nyitott az újításokra” nem lett volna elég?
Egyáltalán nem vagy egyedül vele, én is jobban szeretem a házias ételeket, és többre tartom a kockás abroszos vendéglőket a Michelin csillagos helyeknél. Utóbbi számomra egyszerű sznobéria, de ettől függetlenül nem ítélem el aki azt szereti, nem vagyunk egyformák és kész. Teljesen érthetetlen számomra miért akarnak egy tál kajából műalkotást csinálni, miközben ugye nem az. Attól kellene hasraesnem, amikor egy pizzás-tányéron szétkent szósz mellett felszolgálják egy rendes ételadag kb. negyedét az árának a tízszereséért. Ami ráadásul még ehetetlen is, mert az is divat lett hogy nem hajlandóak normálisan átsütni a húsokat, akkor sem ha külön kéred.
Szóval én nem tudom ezt értékelni na, de elfogadom ha valakinek ez tetszik, csak nem értem.
Én a fine diningban semmi élvezeteset nem találok, az ilyen szuperdrága, szupermenő éttermekbe sem járok, mert nem élvezem. Viszont a magyar konyha nagyon egyhangú szerintem és ha heti többször kéne zsiradék-hagyma-paprika alapú kaját ennem, akkor falnak is futnék :D Szeretem a hagyományos ételeket, de mértékkel. Havi 2-3 alkalommal csinálok hazait és ennél többször nem is vágyom rá. Imádok új ízeket kipróbálni, különlegesebb fűszereket kombinálni, minden nemzetnek vannak fantasztikus egyszerű, nem túlcsicsázott ételei és én igénylem a változatosságot és másfajta ízlivágot. Egy hónapban ritkán esszük kétszer ugyanazt.
Viszont ez nem kötelező és te úgy étkezel, ahogy az neked jólesik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!