Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy tudnék hozzá szoki, az...

Hogy tudnék hozzá szoki, az ízesítetlen teához?

Figyelt kérdés

Probálkozom vele, merthát úgy még is egészségesebb. De egyszerűen számomra undorító az íze. (Bocsánat)

Meleg víz íze van, egy halvány aromával.

Hogy tudnék hozzá szokni?

2020. júl. 19. 22:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Fokozatosan csökkentsd a cukormennyiséget.
2020. júl. 19. 23:00
 2/13 anonim válasza:
75%
Plikes teát használsz mert akkor megértem a víz ízt. Probálj ki más teát háha annak jobban bejön az ize. Amugy az 1 egyet értek.
2020. júl. 19. 23:19
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Fejben eldöntöd, hogy úgy akarod mert neked az a jó. Ha tudsz azonosulni, iható lesz a tea.
2020. júl. 19. 23:19
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Az erdei-gyümölcsös, meg az ilyen fajta Hello-Kitty világból származó kotyvalékok felejtsd el, az vagy cukorral, vagy sehogy...

Inkább Earl Grey, vagy Rooibos-teát igyál, ha ilyenre vágysz.

Ha azonnali cukordeficitet akarsz, akkor szimplán rakd tele Citrommal, vagy Gyömbérrel (utóbbiról kevesen tudnak, de rohadt finom).

Nem feltétlen szakértő, de gyerekkorom óta cukormentesen iszom, szóval megszoktam, nagyon finom így is :D

2020. júl. 19. 23:39
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
Gyógyteákat simán meg lehet inni ízesítés nélkül. Aromás cukor nélkül is.
2020. júl. 20. 06:05
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Én normális teafű keverékeket (nem filteres) szoktam inni, amiben gyümölcsdarabok is vannak. Kell neki egy 10 perc áztatás, viszont nagyon finom ízesítés nélkül is. A fekete teákat én se tudom cukor nélkül inni.
2020. júl. 20. 07:30
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Teekanne zöldteája tökéletes cukor nélkül is, a Pickwick és hasonlók ihatatlanok.
2020. júl. 20. 07:32
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Esetleg áztasd kicsit több ideig a filtert. Vagy az elején használj édesítőszer. Esetleg először két kanál cukor, majd másfél... végül elérkezel a nullához. De ha semmilyen betegséged nincs ami miatt nem ehetsz cukrot, akkor semmi gond ha mondjuk egy kanál cukorral iszod. A legtöbb ember ebbe bele se gondol, hogy milyen egészségtelen.

Sok sikert! :)

2020. júl. 20. 07:40
 9/13 anonim ***** válasza:
69%

Nem mindegy, milyen teáról van szó, és milyen céllal iszod.

Ha a népszerű Pickwick, Lipton, és a többi filteres szörnyűség, akkor az ízesítve felfogható üdítőitalnak.

Ha szálastea (vagy valamilyen keverék változata) akkor annak kell lenni olyan minőségnek, hogy ízesítés nélkül is iható legyen. Egy csapott evőkanál leforrázva 2,5 dl vízzel, lefedve 10-15 percig áztatva, majd leszűrve.

Ha gyógytea, akkor egyértelműen az egészségvédelem a cél, vagy betegség gyógyítása, tehát itt nem a klasszikus értelemben vett "teát" iszunk, hanem gyógyszerként tekintünk a fogyasztására.

Nem szeretni kell, hanem meginni ízesítés nélkül. Ebben az esetben szigorú szabályai vannak a tea elkészítésének, pl. egy csapott evőkanál mentateát 2,5 dl forró vízzel leforrázunk, lefedve állni hagyjuk max 10-12 percig, majd leszűrve fogyasztjuk. Kerüljük a fém szűrőt, kanalat, csészét. De a csipkebogyót már máshogy kell készíteni, a felforralt, majd szobahőmérsékletűre hűlt 2,5 dl vízzel áztatunk egy csészében egy csapott evőkanál csipketeát, reggel leszűrve fogyasztjuk.

Ha koffeint akarunk a tea által fogyasztani, akkor teljesen lényegtelen, hogy ízesítve, vagy önmagában fogyasztjuk. Legyen szó zöld teáról, vagy fekete teáról. A közhiedelemmel ellentétben egy csésze fekete tea ugyanannyi koffeint tartalmaz, mint egy adag átlagos fekete kávé. Egy csésze zöldteában pedig harmadannyi a koffein mennyisége.

2020. júl. 20. 10:36
 10/13 A kérdező kommentje:
Szálas zöld teát csináltam.
2020. júl. 20. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!