Basztet852 kérdése:
Miért kell a répa külsejét lekaparni étkezés előtt? És mi van, ha nem teszem és anélkül eszem?
Figyelt kérdés
2020. júl. 18. 22:54
1/8 anonim válasza:
Nem kell lekaparni, meg kell pucolni, mert az nem finom
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2020. júl. 18. 23:51
3/8 anonim válasza:
Ha alaposan megsikálod, akkor semmi bajod nem lesz tőle. Az íze sem más.
Megsikálni meg meg kell, mert földes, lehetőleg trágyázott földes és egyéb szennyezettség is lehet rajta.
4/8 A kérdező kommentje:
Aha, értem, köszönöm!
2020. júl. 19. 14:19
5/8 Meton válasza:
A külseje földes, ropogna a fogad alatt. De elég, ha megmosod. Pici répákat picit kézzel meg kell tisztítani a földtől és már lehet csócsálni.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :D
2020. júl. 25. 02:06
7/8 anonim válasza:
A barázdákban megmarad a kosz, a mosás önmagában nem tudja teljesen letisztítani.
Ha öreg répa, akkor a külseje megszikkad. Nem finom és nem is néz ki jól.
8/8 Meton válasza:
A répa nem koszos, hanem földes. A föld szerintem nem kosz. A kosz a ruhán van. Bocs, tudom, hogy ez kötekedésnek tűnik, de számomra eléggé hülyén hangzik, hogy koszos a répa. Amúgy meg nem az a baj, hogy öreg a répa, hanem hogy már nem friss. Akkor fonnyadt és szimpla mosással lehetetlen megtisztítani. Akkor ilyen, ha már régóta tárolták valahol. Persze ha nagyra megnő, akkor meg már olyan erősek a mellékgyökerei, hogy amiatt sem lehet másképp megtisztítani, csak lekaparni a külsejét. Talán fogkefével lehetne aprólékosan megtisztítani. Egyébként ha friss a répa, akkor az ízével nincs baj. A mellékgyökerek pont olyan ízűek, mint az egész répa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!