Most akkor nem kell a kukoricát levelével főzni?
Anyukám és nagymamám mindig úgy főzte a kukoricát, hogy a fazék alját és a kukoricák tetejét betakargatta a kukorica levelével.
Viszont a piacon járva azt tapasztaltam, hogy szinte az összes kukoricáról le van szedve a levele és csak egy vékony "fazoncsík" van meghagyva. Most akkor tulajdonképpen mindig is rosszul tudtam, hogy kell főzni?
A piacon a kukoricákat azért hámozzák meg, hogy látni lehessen milyen szemes és ne a vevők tépkedjék fel a héját. Az emberek 99%-a ugyanis nem látatlanban vesz kukoricát, hanem látni akarja mit vesz.
Én is levelével főzöm, mert én is úgy tanultam, de ha levél nélkülit veszek, azt nyilván úgy és semmi különbséget nem tapasztalok.
Ez csak megszokás, mert így láttuk az ősöktől.
És hogy fogdossák?
Kevesebben fogdossák a kukoricát, mint a gyümölcsöt, paprikát, paradicsomot, salátát (kifejezetten nyomkodják, mennyire fejes) vagy a káposztákat. Semmi gond nincs ezzel, meg lesz főzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!