Baristák! Szerintetek ezzel a kávéfőzővel milyen minőségű kávét tudok készíteni?
2020. júl. 4. 14:02
1/7 anonim válasza:
Attól függ, milyen minőségű kávébabból főzöd.
2/7 anonim válasza:
Kérlek fejtsd ki mire gondolsz minőség alatt? Konkrétan milyen italt akarsz készíteni miből? Egy klasszikus sötét pörkölésű kávét akarsz használni valami tejes italhoz vagy világosabb pörkölésű presszókávékat szeretnél inni?
3/7 anonim válasza:
Átlagos. Kicsit hozzá teszel és vehetsz egy Jura-t
4/7 A kérdező kommentje:
Teljesen natúr, erős espressót szeretnék inni. Cukor és tej nélkül. Ittam már kotyogós kávé főzővel készített ihatatlan kávét, és ittam már finomat is. Mindig is csak simán fogyasztottam. Gondolom akkor függ a kávéfőzőtől is, hogy milyen lesz kávé, nem csak a kávébabtól, nem igaz, te hatalmas barista, első válaszoló?
2020. júl. 4. 20:48
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm harmadik. Annyival finomabb kávét készít egy Jura készülék?
2020. júl. 4. 20:52
6/7 anonim válasza:
Szerintem igen. De nézd meg, van e a közeledben olyan üzlet, ahol a bemutató modellen főznek neked egy kávét vele.
7/7 anonim válasza:
Alapvetően nem főz rossz kávét, de ne számíts semmi kiemelkedőre.
Ha te kávé ínyencnek tartod magadat én mindenképpen a karos vonalat ajánlanám neked.
Ott sokkal nagyobb a játszótered a paraméterekkel: őrlés, tamperolás, hőmérséklet, szűrők-víznyomás variálása stb.
Kezdetnek bőven megteszi a gaggia classic használtan egy kis őrlővel (pl. iberital challenge). Némi gyakorlattal egész jól ki lehet hozni velük a különféle kávéfajták ízjegyeit. Sokkal jobban, mint a belépő szintű automatákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!