Kandírozott gyömbér készítéséhez ötlek?
Figyelt kérdés
Ismerem a Google-t, személyes tapasztalatok, tanácsok érdekelnének.2020. jún. 29. 01:23
1/2 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy a pucolt gyömbért felkarikázom 1:1es arányú cukorszörpben forralom kb 10-15 percig. Hagyom másnapig állni benne és ha szirupban akarom elrakni, akkor a cukor mennyiség 1/4ével újra forralom üvegbe rakom kidunsztolom.
/tehát ha 0,5l vizet veszek akkor 0,5kg cukor megy bele első körbe, és 125g a második körben/
Szoktam olyat is hogy miután újra forraltam a +cukorral hagyom állni 1-2 napig majd leszűröm és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a sütő legalacsonyabb hőfokán szárítom ez akár 2-3 óra is lehet.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Az első levet kiöntöd vagy ahhoz adod a plusz cukrot és forrald újra?
Nagyon erős marad így? Most fogok hozzà éppen
2020. júl. 4. 23:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!