Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire ciki visszaváltani a...

Mennyire ciki visszaváltani a betétes üvegeket?

Figyelt kérdés
Rengeteg szörpöt iszunk és véletlenül vettem észre, hogy betétdíjasak. Van egy csomó, de nem tudom mennyire lenne kínos visszavinni. Én zömmel csak csöveseket, koldusokat latom, hogy visszaviszik. Esetleg adjam egy csövesnek? Vagy dobjam csak a szelektívbe?
2020. jún. 23. 09:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, gondolj rá így. Ha van 50 ft a pénztárcádban apróban, kidobod mert sok helyet foglal és nehéz? Ha fizetéskor kiesik a tárcádból és észreveszed ott hagyod a földön? Nyilván nem, fizetsz vele vagy gyűjtöd otthon és beváltod a postán. Akkor az 50 ft értékű palackot miért lenne ciki visszaváltani?
2020. jún. 23. 17:56
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ciki. Nálunk a boltban úgy működik a visszaváltás amúgy, hogy nem készpénzben kapod meg az árát, hanem egy blokkot kapsz róla, amit be tudsz váltani a boltban vásárláskor, tehát a fizetendő összegből fogják majd levonni. Szóval még külön örülnek is neki, ha viszel vissza üveget, mert tudják, hogy akkor úgyis vásárolni is fogsz náluk, hogy be tudd váltani a blokkot, és az a pénz lényegében náluk marad.
2020. jún. 23. 17:56
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ciki, sőt! Pont beszélgettünk erről a hétvégén, hogy több visszaválthatós üveg kellene, mint régen. Emlékszem a 2 literes Coca-colara, meg az ásványvizes üvegekre, hogy mindig szatyorszám vittük vissza. Az is meglepő, hogy az üvegből készült üvegekből pl boros se vesznek vissza mindent, vagy ott vannak a kis topjoyos üvegek. Egy csomó megy a szemétbe, mert nem váltják vissza, szelektív kukából pedig még mindig nincs elég. Nem vagyok nagy ökoaktivista, de durva mennyi szemetet termelünk, aminek jó részét beássuk a föld alá.
2020. jún. 24. 12:40
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Kifejezetten törekszem rá, hogy betétdíjas cuccokat vegyek. Praktikusan rekeszes kiszerelést veszek, így mindíg csak cserélem.
2021. febr. 8. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!