Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire ciki visszaváltani a...

Mennyire ciki visszaváltani a betétes üvegeket?

Figyelt kérdés
Rengeteg szörpöt iszunk és véletlenül vettem észre, hogy betétdíjasak. Van egy csomó, de nem tudom mennyire lenne kínos visszavinni. Én zömmel csak csöveseket, koldusokat latom, hogy visszaviszik. Esetleg adjam egy csövesnek? Vagy dobjam csak a szelektívbe?
2020. jún. 23. 09:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ha csövesnek nem is hisznek, de azt gondolhatják, hogy annyira nincs pénzünk, hogy 10-20 forintokat gyűjtögetünk. Gyerekkoromban a szomszédomék a sörös üvegeket kérincsélték, meg szedték össze, hogy hó végén legyen egy kenyérre való.
2020. jún. 23. 10:46
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Mégis ha nem viszed vissza mi a szándékod vele? Szelektívbe beletenni a visszaválthatóst vétek! Vidd csak vissza szépen, ha meg szégyelled azt a pénzt akkor meg dobd bele valami perselybe, mindenhol van valami.
2020. jún. 23. 10:52
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj a korlátolt emberekkel.Ha meg beszóltak mondd hogy védés a környezetet.
2020. jún. 23. 10:53
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

De ez környezetvédelem, ebben semmi kivetni való nincs. Akinek van, arra meg tenni kell magasan.

Ez a hulladék gyűjtés meg olyan, hogy sok kicsi sokra megy, tehát te is sokat teszel a környezetért azzal, hogy visszaviszed ezeket a cuccokat! Egyáltalán nem kell szégyellni :)

2020. jún. 23. 10:58
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Csomóan visznek vissza üveget. Ráadásul szörpös üveg, mi lenne a ciki benne? Ha naponta 30 sörösüveget vinnél vissza, akkor lehet, furán néznének rád, de ne viccej már...
2020. jún. 23. 11:46
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ami nálunk fogy szörp, annak az üvegnek majdnem 70 Ft a betétdíja. Szerintem egyáltalán nem ciki visszaváltani. Mi összevárunk többet, elfér egy darabig a garázsban.
2020. jún. 23. 12:17
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért van rajta betétdíj, hogy az emberek visszavigyék és ne a kukában landoljon.
2020. jún. 23. 12:31
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

63 forint a szörpösüveg betétdíja, még jó, hogy visszaviszem. Amúgy meg környezetbarát.

Nem mellesleg a lőtéri kutyát nem érdelki, pláne egy automata visszaváltónál

2020. jún. 23. 13:28
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha előtted nem lenne világos: a szelektív hulladékgyűjtés nagyon hatékonytalan módja a környezetvédelemnek. Egy icipicit jobb, mint a hulladékégetés/lerakás. De csak egy picit. Arra viszont jó, hogy az emberek úgy érezzék tőle, hogy ők már környezetbarát életmódot folytatnak, és ne érezzék szükségesnek, hogy további erőfeszítést tegyenek.

Szóval ha visszaváltható az üveg - akkor vidd vissza.

2020. jún. 23. 15:46
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Németországba jóformán minden müanyag palack,alumínium doboz,vissza lehet vinni 25 cent érnek én ma vittem vissza egy nagy szatyornyit itt sokan vissza viszik ,senki nem néz csúnyán másikra ezért.
2020. jún. 23. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!