Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ember társaink megevése,miért...

Ember társaink megevése,miért kanibalizmus? Ők is húsból vannak, mint az állatok.

Figyelt kérdés
2020. jún. 21. 09:43
 1/7 anonim válasza:
100%
Felőlem
2020. jún. 21. 09:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A zoológiában a kannibalizmus olyan cselekedet, amely során egy egyed részben vagy egészben elfogyasztja a faja egy másik példányát.

Ha egy patkány megeszi a másik patkányt az is kannibalizmus, nem csak az ember embert felállás.

2020. jún. 21. 09:55
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
Nem szokás egymást megenni sem az ember sem az állatvilágban,csak nagyon szélsőséges esetekben fordul elő
2020. jún. 21. 10:01
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
Nem jó az íze. Ha kíváncsi vagy, küldök magamból egy kis csomagot. Felbontás után, azonnal fogyaszd el, mert jönnek rá a legyek.
2020. jún. 21. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

Az állatoknál is kannibalizmus, ha egymást megeszik, tehát ez csak egy kifejezés.

Maga az emberhús evés nem is tilos, de az alapanyaghoz jutás szinte lehetetlen törvényesen.

2020. jún. 21. 11:25
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

A kanibalizmus szót még nem ismerték, de egymás elfogyasztása az emberiség fennmaradását biztosította évszázezredeken keresztül. Aki azt hiszi, hogy a homo australopitekusz óta a Teszkó volt az élelem beszerzési forrás, az téved. Inkább a szomszéd törzs leglassabban futó egyede lett az aznapi ebéd. Na persze, ha találtak egy döglött négylábút, akkor a menekülő kapott egy nap haladékot.

A jégkorszakokat sem élhették túl másként, mint a másik ember megevésével, és ha a barlangokban találtak gilisztát, patkányt, egeret, bogarat..stb.

Ma már rosszulvagyunk a gondolattól, hogy őseink mi mindent megettek az evolúció parancsára.

Amúgy a múlt században is találtak még emberevő törzseket.

2020. jún. 21. 14:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Na igen, erre akartam kijukatni, a kérdés megfogalmazásom eleve rossz volt. Hogy ma is meglehetne enni ember társainkat, de van normális megszokott étel, így nem fogják. Bár ma mát tényleg elég fusztálóan hangzik, az ember megevés. De a keleti országokba meg csigát, gilisztát is esznek, hol ott a csigáról tudom hogy vki csigát evet és lebénult tőle. Meg élve megeszik a polipot. Ezzel nekem nincs bajom én is megenném mert gusztának/ és érdekesnek tűnik, de ott vannak a betegség hátrányok. A csigától bénült ember hír után már azért félek.
2020. jún. 21. 15:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!